Rôzne

V Bratislavskom kraji pribudlo 83 kilometrov vyznačených cyklotrás

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyznačil v rámci projektu Bránami mesta Modry celkovo 83,7 km cyklotrás v okolí Modry. Sprístupnilo sa tak viac ako 20 malokarpatských prírodných a kultúrnych turistických atraktivít.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislavskom kraji pribudlo 83 kilometrov vyznačených cyklotrás
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci projektu pribudlo 51 nových cyklosmerovníkov, 23 bolardových stĺpikov, 124 veľkých cyklosmeroviek, 49 tabuliek miestneho názvu, 16 donorských tabuliek, päť emblémových cyklotabuliek a 11 významových tabuliek, informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Je dôležité, aby sme všetkým návštevníkom, domácim alebo zahraničným, mohli poskytnúť čo najväčší prehľad a zlepšovať ich orientáciu v bratislavskom regióne. Posledné štatistiky ukázali, že záujem o tento región rastie a veríme, že sa cykloturistika bude aj vďaka lepšiemu označeniu tešiť veľkej obľube,“ povedal šéf BSK Pavol Frešo.

Väčšia časť vyznačených cyklotrás je situovaná v pohorí Malých Karpát v blízkosti mesta Modra a niektoré z nich sú vyvedené až na hrebeň Malých Karpát, do sedla Hubalová a Čermáková lúka.

„Na cyklotrasách v okolí Modranskej kalvárie bolo značenie prispôsobené existujúcemu mobiliáru a plánovanému cykloodpočívadlu. Vyznačovať sa bude dreveným prevedením a súčasťou jeho špecifického dizajnu budú orientačné prvky na kalvárii,“ doplnila Forman.

Projekt Bránami mesta Modry si vyžiadal 23.557,08 eura. Dotáciu vo výške 21.894,72 eura naň poskytlo ministerstvo dopravy a BSK prispel sumou 1662,36 eura.

Prečítajte si aj: Bratislavčania sadajú na bicykle čoraz častejšie, potvrdzujú to údaje z cyklosčítačiek

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM