Rôzne

Medzinárodný deň zábavy v práci? Stále platí, že najväčšia radosť je škodoradosť!

Máte chuť vystreliť si 1. apríla z partnera či kolegov a neviete ako? Inšpirujte sa originálnymi prvoaprílovými žartíkmi.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný deň zábavy v práci? Stále platí, že najväčšia radosť je škodoradosť!
Zdroj: TASR

Máte pocit, že život je len sled pracovných povinností a naháňanie času? Strohú všednosť pracovného dňa môže zmierniť Medzinárodný deň zábavy v práci, ktorý pripadá na 1. apríla. Vznikol v roku 1996 na podnet americkej organizácie Playfair.

Jej cieľom bolo priniesť hravý prístup do práce a zvýšiť povedomie o jeho význame. Dôvod? Primeraná dávka humoru a zábavy pozitívne ovplyvňuje výkonnosť zamestnancov, ich zdravie, produktivitu a tvorivosť.

Prvý aprílový deň je v našich končinách známy skôr ako Deň bláznov a zábavy, menej ako Medzinárodný deň zábavy v práci. Ak chcete zvýšiť výkon a efektivitu kolegov, stavte na žart. Prinášame vám niekoľko tipov, ako na to.

Nuda v práci?

Ak ste odvážni, začať môžete od nadriadeného. Pošlite mu mailom link na našu správu o Medzinárodnom dni zábavy v práci a popri tom sa ho opýtajte na odmeny. Na jeho, i tie vaše.

Inšpirovať vás môže aj naša titulná fotografia. Stačí, ak “milovanému“ kolegovi, ktorý nie je počítačovo zručný, otočíte pozadie obrazovky. Stlačte ctrl + alt + a šípku dole alebo túto funkciu zvoľte cez nastavenia.

Kým zvyšok kancelárie sa bude tváriť ľútostivo, kolegyňu, náhliacu sa na dôležitú prezentáciu ku klientovi alebo k šéfovi, určite nepoteší ani nastavenie rýchlej myši či čínskeho jazyka klávesnice.

Prečítajte si aj: Vydra je s ypsilonom, lebo je dravec. Študenti sú najlepší na ražni a pečení. Vtipné hlášky spoza katedry i školských lavíc

Od výmyslu sveta

V prípade, že máte radi „tvrdší“ humor, obkrúťte vodovodný kohútik zospodu fóliou a mokrý efekt je zaručený! Ešte väčší efekt môže mať fólia natiahnutá v záchodovej mise… Apropo k toalete – hystériu, najmä u žien, spôsobí aj káva alebo červené farbivo naliate v nádržke na vodu.

Na internete však možno nájsť tipy aj na krutejšie žarty. Za všetky stačí spomenúť preháňadlo v nápoji, rozbité vajíčko v topánke či zubnú pastu namiesto lahodnej náplne v kolegových obľúbených keksoch. Vymeniť môžete aj cukor za soľ alebo naliať partnerovi do nádoby na šampón nevábnu, páchnucu tekutinu.

Starým známym vtipom je aj čierna páska nalepená na snímači diaľkového ovládača.

Za pár drobných pre odvážnych

Ak ste lenivý vymýšľať, dobré nápady si môžete kúpiť aj za pár eur. Stačí navštíviť e-shopy či predajne s vtipnými predmetmi. Za necelé dve eurá zoženiete žuvačky s pascou – po vytiahnutí žuvačky dostane vaša obeť ranu cez prsty kovovou pružinou.

Osvedčeným pomocníkom je aj takzvaný „prd v spreji“, ktorý dostanete kúpiť za pár eur. Potom ním stačí už iba vystriekať kolegovu kanceláriu alebo zasadačku. Dostupné sú aj neviditeľné prdiace vankúšiky, imitácie plesní, výkalov či vyliatej kávy, najlepšie na dôležitom dokumente.

Menej je viac

Vážte aj slová. Prvovaprílové „priznanie“ sa partnerovi k falošnému tehotenstvu či nevere nemusí vôbec skončiť vtipne, ale smiechom cez slzy. Kým jeden vtipkuje, druhý si v návale úprimnosti, a možno aj od úľavy, dá ruku na srdce a prizná sa k skutočnému pomeru.

Ak dnešný deň predsa len považujete za najväčšiu trápnosť sveta, možno si s úsmevom spomeniete na detské časy, keď ste spolužiakov nachytali na upozornenia typu „na hlave máš chrobáka, na tričku máš fľak, na silonke máš dieru, po chrbte ti lezie pavúk. Paradoxne, práve na túto jednoduchú „udičku“ vždy niekoho chytíte.

Autor: Mira Sojková

Prečítajte si aj: Deň roztopaše v starom Ríme aj novoročné oslavy. Ako vyzerala prvoaprílová zábava v minulosti?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM