Aktualizované Alexandra Húsková Správy

Regiojet začína prepravovať cestujúcich na trase Bratislava - Viedeň za uvádzacie ceny

Autobusovú linku z Bratislavy do Viedne čaká nárast konkurencie. Od dnešného dňa totiž začína na tejto trase vypravovať autobusy aj súkromný dopravca RegioJet. Koľko stojí spiatočný lístok do Viedne a kde v Bratislave môžte na autobus nastúpiť?

Ilustračný obrázok k článku Regiojet začína prepravovať cestujúcich na trase Bratislava - Viedeň za uvádzacie ceny
Zdroj: Dnes24.sk

RegioJet tvrdí, že na túto linku prichádza preto, lebo chce ponúknuť cestujúcim viac spojov, lepšie ceny a novú kvalitu služieb. Na spoje počas prvého týždňa bolo predaných niekoľko tisíc lístkov a autobusy priniesli cestujúcim aj nové služby.

Prečítajte si aj: RegioJet spustí novú autobusovú linku do Viedne

„Navyše chceme previazať novú linku do Viedne s našimi súčasnými spojmi z Banskej Bystrice, Nitry, Győru a Budapešti, ako aj s vlakovými spojmi z Košíc a Komárna,“ vymenoval hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Je to podľa neho súčasť stratégie firmy, podľa ktorej sa má z Bratislavy vybudovať dôležité prestupné miesto medzi vnútroštátnymi a medzinárodnými spojmi RegioJetu a Student Agency.

Koľko stojí lístok a kde môžte na autobus do Viedne nastúpiť?

„Rešpektujeme aktuálnu ponuku na trhu a vstupujeme naň s akčnou cenou lístkov za jedno euro. Maximálna cena za jednosmerný lístok bude štyri eurá. Takáto cenová politika nám postačuje na to, aby bola linka v zisku a osobne môžem garantovať, že cena štyri eurá bude cestujúcim dostupná natrvalo," hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Autobusy RegioJet zastavujú v Bratislave na zastávkach AS Mlynské nivy, Most SNP a Einsteinova. V Rakúsku na Letisku Wien Schwechat (nást. č. 2) a vo Viedni na medzinárodnom autobusovom termináli Štadión na Engerthstrasse, ktorý sa nachádza v blízkosti známeho lunaparku Prater. Uzol ponúka aj pohodlný prestup na viedenské metro linky U2.

Autobusy premávajú z Bratislavy v hodinových intervaloch od 04:30 do 19:30.Dopravca linku spúšťa so 16 spojmi denne v obidvoch smeroch. Posledný spoj z letiska vo Schwechate odchádza o 22:00 hodine.

Cestovný lístok si zakúpite na jeden doklad. Pri započítaní akčných cien tak začína cestovné napr. medzi Nitrou a Letiskom Viedeň Schwechat už na troch eurách.

Garancia nákladov

Všetkým cestujúcim, ktorí budú cestovať na letisko vo Schwechate, ponúka RegioJet automaticky aj garanciu preplatenia nákladov na letenky či dovolenku v prípade, že zo zavinenia dopravcu (napríklad porucha autobusu, a pod.) cestujúci zmešká odlet svojho lietadla.

„V takomto prípade idú náklady na letenky či dovolenku na nás,“ hovorí Radim JANČURA.

Takáto garancia je však podľa konkurenčného Slovak Lines „síce pekne znejúci, ale nepotrebný reklamný ťah“.

„Cestujúci, ktorí za rok zmeškajú let z dôvodu viny dopravcu, sa takmer nevyskytujú,“ konštatoval Peter Sádovský, generálny riaditeľ firmy Slovak lines.

„Náš Poctivý lístok garantuje, že keby došlo napríklad k technickej poruche autobusu na ceste, bezodkladne vyštartuje náhradné vozidlo zo Slovenska alebo z Rakúska a náš personál urobí všetko preto, aby doviezol cestujúcich ešte k pôvodnému letu,“ dodal Peter Sádovský zo Slovak lines.

Podľa spoločnosti Slovak Lines prináša každá zdravá konkurencia pokrok a zlepšenie služieb pre cestujúcich.

„Je voľný trh a každý dopravca má možnosť si to vyskúšať. Je to normálne,“ reagoval na príchod novej konkurencie Peter Sádovský.

Zdroj:Dnes24.sk/Tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM