Michaela Katonová Správy

Cestovanie na sviatky sa už začalo. Miestenky ešte vypredané nie sú

Presun ľudí pred veľkonočnými sviatkami sa už začal a lístky na vlaky sa postupne míňajú. Železničná spoločnosť Slovensko upokojuje, že kapacity je ešte dostatok.

Ilustračný obrázok k článku Cestovanie na sviatky sa už začalo. Miestenky ešte vypredané nie sú
Zdroj: TASR

Zvýšený záujem o cestovanie vlakmi pred veľkonočnými sviatkami zaznamenáva Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od štvrtku 24. marca až do utorka 29. marca. Pred sviatkami sa cestujúci presúvajú najmä zo západu na stredné a východné Slovensko. Od nedele 27. marca zasa v opačnom smere.

Podľa skúseností z minulých rokov cestuje v najvyťaženejších dňoch pred veľkonočnými sviatkami až dvojnásobok cestujúcich. ZSSK priebežne informuje o miestenkách, tie sa predávajú len do diaľkových vlakov.

Obsadenosť vlakov ZSSK:

Najväčší záujem je tradične o diaľkové vlaky na tejto trase Bratislava – Žilina – Košice, kde denne jazdí osem párov vlakov v dvojhodinovom odstupe. Popoludňajšie spoje vo štvrtok 24. marca majú predaných od 60 do 90 percent miesteniek.

Rýchliky 609 Spišan, 611 INTERSPORT a ranný 603 RWE sú takmer vypredané od dnešného dňa až do piatka 25. marca. Nočné spoje smerujúce z Bratislavy na východ majú predaných 90 percent lôžkových miesteniek na štvrtok 24. marca. Diaľkové vlaky smerujúce do Zvolena a Banskej Bystrice sú vypredané na 20 percent.

ZSSK pre vybrané diaľkové vlaky pre bezplatnú prepravu uplatňuje limity, čo v praxi znamená, že je určený maximálny počet lístkov do konkrétnych vlakov. Pre študentov a dôchodcov, ktorí cestujú zadarmo májú Železnice novú službu – lístok na zavolanie do mobilu. Prostredníctvom nej si môžu overiť, či je ešte miesto vo vybranom diaľkovom vlaku.

Prečítajte si aj: Železnice pred sviatkami posilnia spoje, vypravia aj mimoriadne veľkonočné vlaky

Zdroj: Dnes24 / TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM