Alexandra Húsková Správy

Američania tu nemajú čo robiť! - zakričali odporcovia konvoja a vyrazili zhatiť prechod armády USA cez Záhorie

Dnes v noci prejde slovenskými hranicami konvoj americkej armády. V Bratislave sa na odpočívadle pri obchodnom dome v Lamači zhromaždili odporcovia konvoja a, ako sme sa dozvedeli, Američanov všeobecne. Akciu pripravil Front ľavicovej mládeže, pridal sa aj Ján Čarnogurský.

Ilustračný obrázok k článku Američania tu nemajú čo robiť! - zakričali odporcovia konvoja a vyrazili zhatiť prechod armády USA cez Záhorie
Zdroj: Dnes24.sk

Pri obchodnom dome v Bratislave sa dnes poobede zišlo približne dvadsať ľudí, ktorí si vyzdobili autá slovenskými, ruskými a novoruskými vlajkami. Nechýbali ani georgijevské stuhy, ako tradičný proruský symbol. Pripravovali sa tak na protest proti prechodu americkej armády cez naše územie.

Prečítajte si aj: Na Slovensko dnes príde americký vojenský konvoj. Bude vítaný, či kritizovaný?

„Máme vlastnú armádu, Američania tu nemajú čo robiť. Keď sme členmi OSN, prečo sme členmi NATO? NATO sa nikdy na ničom nezhodne, všetko riadia Američania,“ hovorí Igor Sojka z Komunistickej strany Slovenska.

„Pravdepodobne pôjdeme v protismere,“ dodáva k plánom protestu proti konvoju v Brodskom Igor Sojka.

„Cez nás kapitalista neprejde!“

Artúr Bekmatov, predseda občianskeho združenia Front ľavicovej mládeže : „Pôjdeme v kolóne smerom na Brodské a tam sa pokúsime zabrániť prechodu amerických vojsk. Uvidíme podľa toho, ako nám budú brániť policajti. Prejdeme na českú stranu a odtiaľ sa budeme vracať naspäť,“ vyjadril sa k pripravovanému protestu.

„Viditeľne dáme najavo, že tento konvoj nechceme,“ hovorí Ján Čarnogurský. „Teraz máme transparenty a budeme pískať a oni prejdú. Nabudúce to už pôjde ďalej,“ neurčito sa vyjadril.

„Spájame sa len vo veci odporu proti americkému konvoju, v iných veciach máme rozdielne názory,“ odpovedal Ján Čarnogurský na otázku, či mu nevadí, že je svojím postojom na rovnakej strane ako Marián Kotleba. Transparent mal expremiér v aute, podľa jeho slov s dvojjazyčným nápisom : „Nechceme US vojenský konvoj na Slovensku“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM