Aktualizované Anton Hrachovský Správy

Západ Slovenska navštívi Perinbaba: Na cestách platí výstraha pred snehovými jazykmi

Západ Slovenska zasiahne sneženie. Výsledkom môžu byť snehové jazyky na cestách. Meteorológovia vydali varovanie pre viacero krajov a okresov.

Ilustračný obrázok k článku Západ Slovenska navštívi Perinbaba: Na cestách platí výstraha pred snehovými jazykmi
Zdroj: TASR

Západ Slovenska zasiahne v nedeľu (21. januára) nad ránom sneženie, v dôsledku čoho sa môžu miestami vytvárať na cestách snehové jazyky. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého, najnižšieho stupňa.

Zhoršená situácia, ktorá predstavuje potenciálne riziko pre dopravu, bude od 4:00 do 10:00. Výstraha platí pre celý Bratislavský, Trnavský, Nitriansky kraj a okresy Myjava a Nové Mesto nad Váhom v Trenčianskom kra­ji.

V spomínaných oblastiach sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Na svojom webe to uviedol Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Upozornenia pre vodičov zverejnila aj Slovenská správa ciest (SSC). „V oblasti Vlčkovce, Zálužia, Dedova jama, Čataj, Zavar, Zeleneč a Piešťany – Koslavce je silné sneženie s dohľadnosťou do 100 m,“ informujú na webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM