Nina Táborská Kultúra

Za kultúrou do susednej Viedne: Čakajú vás koncerty, kulinárske špeciality, remeslá, ale aj tradície a zvyky z Afriky

Festival africkej kultúry a kulinárskych špecialít odštartuje v susednej Viedni 31. júla. Nevšedné podujatie prebehne na Dunajskom ostrove už po 11. raz a prinesie až do 16. augusta africkú hudbu a tanec, lahodné pokrmy a nápoje, tradičné remeslá, produkty z Afriky, ale aj workshopy a prednášky.

Ilustračný obrázok k článku Za kultúrou do susednej Viedne: Čakajú vás koncerty, kulinárske špeciality, remeslá, ale aj tradície a zvyky z Afriky
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie slávnostne otvorí 1. augusta podvečer Auma Obamová, sestra amerického prezidenta, spolu s organizátormi a zástupcami afrických veľvyslanectiev. Auma Obamová preberie záštitu nad festivalom a predstaví aj svoju prácu v nadácii Sauti Kuu, ktorá poskytuje pomoc a podporu deťom.

Ako Bratislava24.sk informovala Michaela Puschmannová z kancelárie mesta Viedeň Compress, hlavným ťahákom festivalu sú koncerty a tanečné vystúpenia zoskupení z rôznych kútov Afriky. Publikum sa môže tešiť medzi inými na soulové skladby charizmatickej speváčky Jenny Bell z Ugandy, reggae rytmy Dr. Sley and the Green Soljas alebo kamerunskú interprétku Carole Bakotto.

More Colours zahrajú reggae, hip hop a funk a osemčlenná kapela Soja z Virginie prinesie mix reggae, rocku, hardcore a hip hopu. Pôvodnú jamajskú hudbu predstaví zoskupenie Indiggnation.

Lákadlom je aj veľký africký bazár s ukážkami tradičných remesiel, pestrofarebnými odevmi, maskami, šperkami, drobným nábytkom, vzácnymi olejmi a kozmetikou, rozmanitými koreninami a bylinkami.

Ak sa rozhodnete navštíviť festival, neuľutujete. V stane Sahara aj na africkom bazáre budete môcť ochutnať rôzne africké špeciality. „Sučasť festivalu tvoria aj workshopy bubnovania a tanca či náboženské oslavy. Na programe podujatia sú aj prednášky, diskusie a informačné workshopy, vzdelávacie projekty či adopcia afrických detí na diaľku a ďalšie podporné projekty,“ informovala Puschmannová. Ako dodala, zaujímavý program je pripravený aj pre najmenších.

Festival africkej kultúry na Dunajskom ostrove bude otvorený denne, v pondelok až piatok od 14.00 do 24.00 hod., počas víkendov od 11.00 do 24.00 hod. Počas charitatívnych pondelkov, 3. a 10. augusta je vstup na podujatie voľný resp. návštevníci môžu dobrovoľne podporiť organizácie a nadácie, ktoré podporujú rôzne projekty na africkom kontinente.

Prečítajte si tiež: Morcheeba opäť na Slovensku! Hity britskej kapely zaznejú v septembri v Starej tržnici

Zdroj foto: Compress

Festival africkej kultúry
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM