Alexandra Húsková Rôzne

Stupavské "Jablkové hodovanie" sa koná už túto sobotu

Jablkové hodovanie je podujatie s celo-regionálnym charakterom, do ktorého sa zapojí až dvanásť miest bratislavského kraja. Stupava nebude výnimkou. Na čo sa teda môžte tešiť počas jablkovej soboty?

Ilustračný obrázok k článku Stupavské "Jablkové hodovanie" sa koná už túto sobotu
Zdroj: TASR

V bratislavskom kraji sa 10. októbra 2015 uskutoční celo-regionálne podujatie pod názvom Jablkové hodovanie. Hlavným organizátorom projektu, do ktorého sa zapoja mestá a obce Modra, Senec, Pezinok, Cajla ,Stupava, Jablonové a Dunajská Lužná, Malacky, Svätý Jur, Pezinok, Limbach je Bratislavský samosprávny kraj.

Hodovanie s nenapodobiteľnou vôňou jabĺk, sa po prvý raz uskutočnilo minulú jeseň na nádvorí Malokarpatského osvetového strediska v Modre, ktorého zriaďovateľom je BSK. V tomto roku sa do úspešného projektu zapojili aj ďalšie mestá a obce nášho kraja.

Milovníci jablkových produktov by si určite nemali nechať ujsť špeciality v podobe sladkých i slaných koláčov, netradičných polievok, ťahaných štrúdlí, mixovaných jablkových produktov, kompótov a mnohých ďalších kulinárskych nápadov.

Návštevníci si pochutnajú nielen na jablkových špecialitách, ale si budú môcť kúpiť receptár, zostavený z pripravovaných dobrôt.

Prečítajte si aj: Sezóna jabĺk sa už začala. Viete, kde v okolí si ich môžte naoberať sami?

JABLKOVÉ HODOVANIE V STUPAVE

Podujatie sa uskutoční od 10.00 do 16.00 hodiny na Námestí sv. Trojice. Ochutnať môžete jablkové dobroty každého druhu, sušené jablká, jablčné štrúdle, koláče a šťavy.

Pre najmenších sú pripravené jablkové atrakcie a obľúbené maľovanie na tvár.

Zároveň sú pozvané aj stupavské gazdinky, ktoré môžu v rámci tohto podujatia prísť predávať vlastné, doma pripravené dobroty z jabĺk. Ozvite sa na e-mailovú adresu: stupavsketrhy@gmail.com.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM