Kultúra

Malacká hudobná jar sa začína svoj 52. ročník

Kvalita, pestrosť, Malacky, to sú tri slová, ktoré charakterizujú koncepciu už 52. ročníka podujatia Malacká hudobná jar (MHJ). Séria hudobných vystúpení, pôvodne venovaná výlučne vážnej hudbe, ponúkne v tomto roku šesť žánrovo rôznorodých koncertov, ktorých protagonistami sú zväčša umelci s koreňmi

Ilustračný obrázok k článku Malacká hudobná jar sa začína svoj 52. ročník
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje web Malaciek, MHJ sa začína v nedeľu 13. marca vystúpením Stana Krála, ktorý sa narodil v Kostolišti a detstvo prežil v Malackách. Hosťom jeho šansónového koncertu bude herečka a speváčka Janka Lieskovská.

O žánrovú pestrosť tohtoročného MHJ sa postará aj Dychová hudba Záhorienka, ktorá bude krstiť nové CD, Zajaček's Urban trio, ktoré odohrá pesničky skupiny Beatles v štýle bossa nova, blues, funky a swingu, ale aj koncert vážnej hudby v malackej synagóge, na ktorom vystúpi najlepší minuloročný absolvent bratislavského konzervatória, klarinetista Martin Adámek s klaviristkou Júliou Novosedlíkovou a japonskou speváčkou Nao Higano.

Tradičným ťahákom MHJ je koncert skupiny Fragile, ktorú v Malackách tiež považujú za domácu skupinu, keďže z Malaciek pochádza Soňa Norissová a v neďalekom Lábe prežil detstvo líder kapely Braňo Kostka. Fragile budú mať hneď dva koncerty. Oba sa uskutočnia v pondelok 4. apríla.

Prečítajte si aj: Máte dilemu, aký lístok si kúpiť? Môžete si pomôcť kalkulačkou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM