Alexandra Húsková Rôzne

Letecká a modelárska šou zaujala divákov, prišlo ich viac ako 2000

Najväčšia letecká a modelárska šou regiónu prilákala tisícky ľudí. Aeroklub Holíč v okrese Skalica aj na 16. ročník podujatia pripravil bohatý program. Milovníci lietadiel všetkých vekových kategórií si prišli na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Letecká a modelárska šou zaujala divákov, prišlo ich viac ako 2000
Zdroj: TASR

„Nechýbala ani tentokrát akrobatická exhibícia Martina Šonku, letová ukážka vzdušných síl armády SR L-39 Albatros, zlaňovanie a zásah vrtuľníka Ministerstva vnútra SR Mi-17, ukážky protipožiarneho zásahu z vrtuľníka. Diváci zatlieskali aj hromadnému zoskoku parašutistov z L-410 Turbolet. Veľký úspech mali aj vyhliadkové lety na lietadlách a vrtuľníku, ako aj súťaže obrích modelov. Leteckých ukážok bolo neúrekom,“ priblížil predseda holíčskeho aeroklubu Juraj Sidora s tým, že pre deti pripravili organizátori jazdu na štvorkolkách, mechanických koníkoch, skákací hrad a ďalšie.

Letecko-modelárska časť celého podujatia sa uskutočnila vďaka nadšeniu členov Letecko-modelárskeho klubu pri Aeroklube Holíč, ktorí desiatky svojich modelov predstavili na ploche i s letovými ukážkami vo vzduchu.

Na svoje si prišli aj milovníci starých veteránov, ktorých prehliadku usporiadali členovia Klubu historických vozidiel z Holíča.

Podľa Sidoru na podujatie prišlo v tomto roku viac ako 2000 záujemcov o lietanie. Zaujímavosťou tohto ročníka bol prílet 75-ročného pilota z Čiech na Delfíne L-29. „Ján Veselý z Brna predviedol perfektnú ukážku na lietadle, ktoré bolo odsúdené na šrotovanie. O lietadlo sa vzorne stará a je v jeho súkromnom vlastníctve,“ uzavrel Sidora.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM