Roland Kyška Rôzne

KOMENTÁR: Oni nešli do Parndorfu nakupovať. Oni tam šli zomrieť potupnou smrťou v dobytčáku

Päťdesiat mŕtvol v odstavenom kamióne pri rakúskom meste, ktorého názov bol doteraz najmä synonymom výpredajov, je smutnou, no jasnou správou aj dovnútra krajiny, ktorá doteraz úplne presne nevie, čo s témou imigrantov.

Ilustračný obrázok k článku KOMENTÁR: Oni nešli do Parndorfu nakupovať. Oni tam šli zomrieť potupnou smrťou v dobytčáku
Zdroj: TASR

Zo slovenského internetu sa denne ozývajú stovky hlasov, ktoré imigrantom prajú smrť. Stalo sa. Vlastne sa to už dlhé mesiace deje dennodenne. No doteraz utečenci mreli v Stredozemnom mori keď sa s nimi potopili bárky, ktoré ich viezli do Európy. Ďaleko od nás, tak ďaleko, že sa to ani nezdalo byť pravdou.

Doteraz boli iba štatistikou, číslom vo večerných správach doplneným dramatickou fotkou či záberom. Teraz dokonali len pár kilometrov od našich hraníc.

Ešte včera slovenský internet burácal proti snahe vybudovať kontajnerové mestečko medzi Bergom a rakúsko-slovenskou hranicou. Dnes tu namiesto živých máme imigrantov mŕtvych. Už nie niekde na mori, ale na ceste, ktorou po Vianociach chodíme kupovať svetre s 60-percentnou zľavou.

Neverím, že to zmierni internetové tornáda nenávisti, pretože to by nejakú vnútornú logiku museli mať. To by si diskutéri museli všimnúť, pred čím utečenci utekali. Že namiesto smrti v ich domovine ich čakala rovnako ponižujúca smrť v kamióne, ktorý ich prevážal v podmienkach, o ktorých si myslíme, že ich v našej domovine od holokaustu počas druhej svetovej neprevádzkujeme.

O mŕtvych zatiaľ veľa nevieme, rakúske média hovoria, že išlo o Sýrčanov. Ťažko identifikovať, či patrili k tým prvotriednym, teda ku kresťanom a mali by nárok na novú budúcnosť na Slovensku. Alebo by boli oznámkovaní ako podradný nekresťanský odpad… Veď v tom máme prax, dať nežiaducim symbol na rukáv kabátu a zakázať im vstup do kina či vlastniť bicykel..

Čo by ale tragický prípad z Parndorfu mohol ukázať aj tým, ktorí majú na imigrantov jasný názor s rýchlymi riešeniami je, že tých, ktorí utekajú za lepším životom, lepší život na starom kontinente nutne nečaká. Že mnohí sa nedočkajú ani len toho kontajnerového mestečka pri Bergu a azylovej procedúry. Že zúfalstvo utečencov musí byť poriadne, ak zvládnu cestu ledva plávajúcou loďou a potom transport kamiónom naprieč Európou. Vlastne často nezvládnu. Ako títo.

Viac informácií nájdete tu: Rakúska polícia potvrdila 71 obetí utečencov, z toho štyri deti

Viac informácií o prípade: Neďaleko Bratislavy dnes polícia našla auto s približne 50 mŕtvymi utečencami

Prečítajte si tiež: Kaliňák kritizuje bratislavské mestské časti: Kvôli ďalšiemu pochodu proti islamizácii došlo opäť k narušeniu športovej akcie

V odstavenom kamióne našli mŕtvoly utečencov
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM