Nina Táborská Rôzne

Ikea a Kika budú mať čoskoro novú konkurenciu. Sconto v Pharos Parku privíta prvých návštevníkov už na jeseň

K Decathlonu a Bauhausu v Pharose pribudne predajňa nábytku s miliónovými obratmi. Komplex Pharos Business Park sa postupne rozrastá medzi bratislavským letiskom a nákupným centrom Avion na ploche takmer 50 hektárov. Nový typ nákupného centra v Bratislave sa skladá zo samostatne stojacich prevádzok.

Ilustračný obrázok k článku Ikea a Kika budú mať čoskoro novú konkurenciu. Sconto v Pharos Parku privíta prvých návštevníkov už na jeseň
Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár mesiacmi otvorili svoje predajne v nákupnej zóne francúzska spoločnosť so športovými potrebami Decathlon a nemecký obchod pre domácich kutilov Bauhaus.

K nim sa v najbližších mesiacoch pridá aj Sconto nábytok. Pôvodne mal byť súčasťou komplexu aj slovenský nábytkový dom Albero. Ten ale napokon plánuje menšiu prevádzku.

Celkovo pribudne na prenajímateľnej ploche 18 obchodov. Realizátori projektu na oficiálnej stránke nehovoria len o obchodoch, ale aj o kaviarňach a reštauráciách. Súčasťou Pharos Parku majú byť tiež verejné plochy a živé pasáže s možnosťou relaxu a oddychu pre celú rodinu.

Prečítajte si tiež: Zistili sme, akou autobusovou linkou sa dostanete do nového nákupného centra Pharos

Komplex Pharos Business Park budú tvoriť až tri veľké zóny. Celý projekt zastrešuje firma Development 4. Podľa oficiálnych stránok ambíciou nového komplexu je funkčne doplniť a ešte viac posilniť silnú obchodnú zónu v najnavštevo­vanejšej lokalite Avion Shopping Center. Výhodná je jeho poloha s dostupnosťou diaľnice D1. Úspech si ale Pharos sľubuje aj od polohy pri letisku. Veľkým lákadlom by mali byť tiež celkom nové obchody, ktoré sa doteraz na Slovensku nepredstavili.

Najväčšie Sconto na Slovensku

Nemecká predajňa nábytku Sconto pôsobí na slovenskom trhu od roku 2010. Po Trnave a Nitre tak bude Bratislava tretím miestom zároveň s najväčším obchodným domom Sconto o rozlohe predajnej plochy viac ako 14-tisíc metrov štvorcových. Predajňa bude mať dve podlažia a vysokoregálový sklad. Súčasťou bude aj parkovisko, ktoré poskytne návštevníkom 450 parkovacích mi­est.

Spoločnosť Sconto Nábytok je súčasťou nemeckého koncernu Höffner. Bratislavským návštevníkom má nový obchodný dom ponúknuť nábytok a bytové doplnky.

Zdroj Foto: Oficiálne stránky Pharos Park – pharospark.sk

Pharos
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM