Aktualizované Správy

Ďalší ústavný činiteľ je na operačnom stole

Predsedu NR SR Andreja Danka hospitalizovali v nedeľu v Národnom onkologickom ústave. Dôvodom je podozrivý nález v žalúdku.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší ústavný činiteľ je na operačnom stole
Zdroj: TASR

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko je od nedeľného (24.4.) večera hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Dôvodom jeho hospitalizácie je podozrivý ložiskový nález v žalúdku.

Predseda parlamentu Andrej Danko sa dnes úspešne podrobil operácii žalúdka v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Na brífingu to po jej skončení potvrdil riaditeľ ústavu Jozef Dolinský.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko je po operácii žalúdka už pri vedomí a komunikuje. Zákrok trval necelé tri hodiny a bol bez komplikácií, informoval riaditeľ Národného onkologického ústavu Jozef Dolinský. Počas neho šéfovi parlamentu odstránili pre podozrivý nález časť žalúdka. V nemocnici má ostať desať až 14 dní.

Danka operoval primár oddelenia chirurgickej onkológie B Daniel Pinďák. „Išlo o ložiskový proces vo výtokovej časti žalúdka. Tento proces bol kompletne odstránený, väčšia časť žalúdka ostala, a tým, že to bolo vo výtokovej časti, nedal sa odstrániť len ten proces samotný, ale išla teda časť žalúdka a nahradila sa tenkým črevom. Išlo o štandardný výkon, ktorý sa bežne vykonáva. Prebehol bez komplikácií, pacient je už prebratý na ARO,“ povedal.

Útoky a politické facky

Danko sa už minulý týždeň vyjadril, že je vystavený veľkej hektike, ktorá sa môže prejaviť aj na jeho zdraví. „Odolávate tisíckam útokov, dostávate politické facky, podpásovky a žnete aj energie ľudí, ktorí sa naozaj trápia a rozmýšľajú, ako zmeniť svoj život. Dovolím si zaželať premiérovi rýchle uzdravenie. A dúfať, že aj ja sa po ťažkostiach so žalúdkom rýchlo zaradím do pracovného procesu,“ povedal Danko.

Predseda NR SR zároveň potvrdil v nedeľňajšej televíznej relácii TA3, že sa nezúčastní na hlasovaní o programovom vyhlásení vlády. V parlamente ho budú zastupovať podpredsedovia NR SR.

„V tých hlavných procesných veciach, ako je možné podpisovanie zákonov či prijímanie návštev, to bude Béla Bugár,“ uviedol Danko.

Čítajte viac: Vývoj po zákroku u premiéra R. Fica je dobrý

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM