Samospráva

Bratislavský samosprávny kraj pokračuje v rekonštrukcii najviac poškodených komunikácií

Komplexné rekonštrukcie sa v súčasnosti vykonávajú na moste v Malackách a tiež na ceste II. triedy spájajúcej Stupavu so Záhorskou Vsou.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský samosprávny kraj pokračuje v rekonštrukcii najviac poškodených komunikácií
Zdroj: TASR

V rámci mostného objektu nad železničnou traťou v Malackách, zdevastovaného v dôsledku zatekajúcej vody, sa vykonáva výmena zvršku, mostných záverov aj odvodňovačov. „Izolácia mosta sa vytvorí ako vaňová, opravia sa poškodené rímsy, nosníky, nosná konštrukcia aj spodná stavba,“ uviedol riaditeľ správcovskej spoločnosti Regionálne cesty Bratislava (RCB) Milan Valašík.

Doplnil, že po oboch stranách vozovky pribudnú betónové obrubníky, vymení sa kovové zábradlie a kryty vozovky. Predpokladané náklady na práce, ktoré by sa mali dokončiť v septembri, sú viac ako pol milióna eur. Ide už o druhú etapu rekonštrukcie, prvá sa realizovala v roku 2010.

Samospráva Malaciek v súčasnosti rieši problémy s kolónami, ktoré vznikajú na komunikáciách v blízkosti rekonštruovaného mosta. Podľa slov primátora Malaciek Juraja Říhu sa operatívne opatrenia týkajú dočasnej svetelnej signalizácie v problematických úsekoch, uvažuje sa však aj o dočasnom otvorení ďalšieho železničného prejazdu.

Zároveň mesto chce revitalizovať aj samotný vzhľad mosta. „Radi by sme ho osviežili, napríklad dali pilierom príjemný zelený odtieň,“ uviedol Říha.

Bratislavský samosprávny kraj pracuje v týchto dňoch aj na komplexnej rekonštrukcii päťkilometrového úseku cesty medzi Stupavou a Záhorskou Vsou. Riaditeľ RCB pripomenul, že táto cesta je zrejme najpreukázateľnej­ším dôkazom toho, že cesty II. a III. triedy neboli kedysi konštruované na dnešný dopravný tlak.

Cesta medzi Stupavou a Záhorskou Vsou je podľa Valášika vôbec v najhoršom technickom stave, pokiaľ ide o cesty v správe RCB.

Prečítajte si tiež: Obyvateľov Grinavy trápi dopravná situácia v ich mestskej časti. Rozhodli sa spísať petíciu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM