Anton Hrachovský Samospráva

Stupava hlási pokojný priebeh volieb: Účasť bola vyššia dopoludnia

Bez incidentov a rušivých vplyvov, ktoré by ohrozili pokojný priebeh, tak sa odvíjajú od rána sobotňajšie komunálne voľby v Stupave pri Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Stupava hlási pokojný priebeh volieb: Účasť bola vyššia dopoludnia
Zdroj: TASR

„Jediné nedorozumenia, ktoré sme zaznamenali, sa týkali dvoch voličov, ktorí požiadali o voľbu prostredníctvom prenosnej urny. Na určenom mieste, na ktorom mali byť, sme ich nenašli,“ uviedla podpredsedníčka mestskej volebnej komisie Helga Csalavová.

Informovala tiež, že intenzívnejšiu účasť voličov zaznamenali najmä v predpoludňajších hodinách. "Popoludní prišiel menší útlm, no podvečer opäť začínajú voliči prichádzať vo väčších vlnách,“ informovala.

V Stupave môže o primátorovi a poslancoch mesta rozhodnúť 9336 oprávnených voličov, ktorí volia vo ôsmich volebných okrskoch. Kandidáti na primátora sú štyria, na poslancov 38. Mestské zastupiteľstvo v Stupave je 16–členné.

Starostov, primátorov a komunálnych poslancov možno v takmer 3000 obciach na Slovensku voliť až do 22.00 h. Výsledky volieb do orgánov samosprávy obcí budú zverejnené na webovej stránke www.volbysr.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM