Tomáš Stupavský Rôzne

Dnes sme sa opäť prebudili do tropického dňa. Od vysokých teplôt si neoddýchneme ani cez víkend

Horúčavy nás potrápia aj najbližšie dni. Záver pracovného týždňa a aj víkend sa bude niesť v znamení tropických teplôt. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dokonca vydal výstrahu 3. stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Dnes sme sa opäť prebudili do tropického dňa. Od vysokých teplôt si neoddýchneme ani cez víkend
Zdroj: TASR

Vysoké teploty nemajú konca kraja. Potvrdzujú to aj odborníci zo SHMÚ, ktorí vydali na najbližšie tri dni výstrahu 3. stupňa. Konkrétne budú výstrahy platiť od 11-tej hodiny až do 17:00.

Už dnes v Bratislavskom kraji najnižšia ranná teplota dosahovala 24 – 26 stupňov Celzia. Počas dňa sa už musíme pripraviť na extrémne teplo. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na tropických 35 až 38 stupňov Celzia.

V sobotu teplota „klesne" na 32 – 34 stupňov Celzia, pričom by sa mala vyskytnúť spočiatku malá oblačnosť, postupne sa bude oblačnosť zväčšovať.

V nedeľu už pocítime „mierne ochladenie". Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať na úrovni 28 až 30 stupňov Celzia, no aj naďalej bude platiť výstraha 3. stupňa.

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov, upozorňuje web SHMÚ.

Prečítajte si tiež: 10 príjemných miest v hlavnom meste, kde sa v horúčavách skryjete pred slnkom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM