Rôzne

Žiakov je stále viac, základnú školu v Záhorskej Bystrici rozšíria o novú triedu

V Základnej škole s materskou školou na Hargašovej ulici v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica pribudne jedna nová trieda. Jej vytvorenie si vyžiadal nárast žiakov. V septembri má totiž do školy nastúpiť celkovo 345 detí, čo je o 50 viac ako v minulom školskom roku.

Ilustračný obrázok k článku Žiakov je stále viac, základnú školu v Záhorskej Bystrici rozšíria o novú triedu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Triedu vytvoríme zo zborovne. Tú zriadime v kancelárii riaditeľky a riaditeľňa vznikne úpravou vstupných priestorov a skladu,“ priblížil starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

V základnej škole, v druhom pavilóne, zároveň cez leto vymenia elektroinštaláciu. Podľa starostu tak vďaka tomu v škole pribudnú moderné svetlá, vypínače, nový školský rozhlas či viac prípojok na internet. V škole počas prázdnin zrekonštruujú i dievčenské a chlapčenské toalety a kompletne vymaľujú interiér.

„Výmenu elektroinštalácie hradí mestská časť z rezervného fondu sumou 35-tisíc eur. Maľovanie v sume zhruba 17-tisíc eur si hradí základná škola a výmenu sociálnych zariadení realizuje investor ako príspevok na rozvoj mestskej časti,“ dodal Krúpa.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM