Tlačové správy

Veľtrh CES 2018: Trendy pre firemný sektor

CES je najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky, ktorý sa každoročne koná v Las Vegas. Ukazuje však kľúčové trendy aj v odvetviach, ktoré sa dotýkajú firemného sektoru. Pozrime sa, aké trendy toho roku prinieslo a predstavilo vyše 4000 vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Veľtrh CES 2018: Trendy pre firemný sektor
Zdroj: CES 2018

Ako sme videli mnohokrát v minulosti, spotrebiteľské trendy ovplyvňujú aj podniky. Skúsenosti so smartfónmi, sociálnymi sieťami, cloudom a videom začali v spotrebiteľskom svete, ale v dôsledku masovosti a širokého prijatia (napokon aj nízkej ceny a ďalších dôvodov) zmenili spôsob fungovania podnikov a kancelárií. Podniky už dnes využívajú rôzne verzie sociálnych sietí, alternatívy elektronickej pošty, videokonferencie a četovacie nástroje.

Najnovšie nástroje

V Las Vegas reprezentovali tento sektor napríklad Microsoft Skype for Business and Teams alebo Salesforce.com's Chat­ter. Nové nástroje sú vhodné pre zamestnancov, ktorí trávia väčšinu času v kanceláriách, ako sú napríklad vývojári softvéru.

Cloudové nástroje pomáhajú aj pracovníkom v teréne, ktorí sa napríklad prostredníctvom prenosných zariadení dostanú do podnikových systémov.

V tomto smere CES ukázal ultraľahké prenosné a odolné biznis notebooky s dlhou výdržou batérie a návrat ohlásili vreckové počítače.

Zmiešaná realita v praxi

Významným trendom sú smart cities, alebo „chytré mestá“ Tento rok CES priniesol v špecializovanej expozícii komplexný program s kľúčovými „hýbateľmi“ v tomto odvetví. Inteligentné mestá budú napríklad predvídať zápchy ešte skôr ako vzniknú a usmerňovať dopravu tak, aby sa všetci dostali včas do kancelárie. Ďalším trendom je virtuálna realita. Spoločnosti ako Microsoft a Readify už využívajú zariadenia pre zobrazenie zmiešanej reality (mixed reality) na transformáciu skúseností zákazníkov, napríklad so stavebnou spoločnosťou Laing O'Rourke. Už dnes sa môžete poprechádzať po kancelárii alebo byte ešte predtým, než vôbec bager začne kopať základy budovy.

O Alexe ešte budeme zrejme počuť

Všetko bude počúvať na slovo. A to vďaka hlasovej asistentke Amazon Alexa, ktorá je dostupná (takmer) v každom smart zariadení a pravdepodobne časom bude integrálnou súčasťou PC s Windows 10. Zatiaľ jedinou nevýhodou pre bežného používateľa je, že „nevie“ po slovensky. Zato angličtine rozumie výborne, teda korporátne prostredie, kde je angličtina štandardom, mu bude priať. Potešiteľné novinky boli ukázané v oblasti prezentačnej techniky. Špičkové projektory sú cenovo dostupnejšie aj pre menšie kancelárie. Neplatí to žiaľ zatiaľ o monitoroch s veľkými uhlopriečkami a s vysokým rozlíšením.

Výrazný trend je všadeprítomná bezdrôtovosť a zlepšujúca sa ochrana voči škodlivému softvéru.

Lacnejšie zariadenia sú limitované hustotou sietí, sú citlivé na rušenie iným vysielačom.

Napríklad wi-fi môže mať problémy so stabilitou, pokrytím alebo rýchlosťou – počas CES boli predstavené riešenia tzv. mesh sietí, kde je podniková sieť vytvorená z routra a viacerých satelitov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Kancelarie.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM