Tlačové správy

Tanečné štúdio Hviezdička pred novou výzvou

Košické tanečné štúdio Hviezdička, ktoré pôsobí na tanečných pódiách už vyše 22 rokov, rozbieha od septembra 2019 nový projekt – Tanec bez bariér.

Ilustračný obrázok k článku Tanečné štúdio Hviezdička pred novou výzvou
Zdroj: TŠ Hviezdička

Projekt je zameraný na hendikepované deti a mládež a podporuje ho program ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014 – 2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou. Projekt bude realizovaný v Spojenej škole na Opatovskej ceste v Košiciach počas nasledujúceho školského roka.

Je to pre nás výzva, bude to inšpiratívne aj pre našich trénerov a lektorov tanca. Chceme pohyb vniesť aj medzi hendikepované deti a veríme, že sa nám to podarí a projekt bude úspešný,“ vysvetľuje Mgr. Janette Schablik Girmanová, vedúca Tanečného štúdia Hviezdička.

Hendikepované deti budú trénovať dvakrát do týždňa, v jednej tanečnej skupine ich bude maximálne desať. Sú to deti a mladí ľudia od 7 do 17 rokov. „Počas desiatich mesiacov chceme vytvoriť a nacvičiť s nimi choreografiu, ktorú predvedú počas záverečného galaprogramu, kde sa odprezentujú medzi zdravými tanečníkmi. To, že sú pohybovo menej zdatní ako ich rovesníci, nevnímame ako problém. Naopak, veríme, že aj ich sila v rukách, ale najmä cit pre tanec, budú pre nich aj pre nás – trénerov – povzbudením,“ – uzavrela Schablik Girmanová.

Tanečné štúdio Hviezdička sa aj týmto tréningovým procesom zameriava na zlepšenie postavenia zraniteľných skupín na Slovensku.

Titulné FOTO: Ilustračné

Zdroj: TŠ Hviezdička

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: TŠ Hviezdička
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM