Tlačové správy

Predĺžte si leto a užívajte relax: Stovky Popradčanov už vedia ako na to!

Spoľahnúť sa na horúce letné teploty pod našimi Tatrami a veriť, že Vám počasie bude priať na všetky outdoorové aktivity, šport či kúpanie počas leta by znamenalo riziko, že ostanete doma.

Ilustračný obrázok k článku Predĺžte si leto a užívajte relax: Stovky Popradčanov už vedia ako na to!
Zdroj: Aquacity Poprad

Premenlivosť počasia však neprekvapila množstvo Popradčanov a obyvateľov regiónu, ktorí toto leto využili špeciálnu ponuku zliav v popradskom aquaparku a užívali si dovolenku každý deň s výhodným ce­loletným vstupom Holiday packet. Zvlášť po náročných vysokohorských túrach určite padne vhod zrelaxovať a zregenerovať v termálnych bublinkách, či v najväčšom wellness centre Fire & Water Wellness a Spa.

Pre veľký záujem sa v AquaCity Poprad rozhodli s akciou pokračovať aj počas jesenných mesiacov a pripravili ešte výhodnejší balík Relax packet so vstupom nielen do Aquaparku, ale aj do Wellness centra Fire & Water Wellness Spa.. Môžete sa tak dokonale pripraviť na prichádzajúcu zimu a posilniť svoju imunitu a zdravie.

Oddych pre telo aj myseľ

Už starí Rimania si stavali horúce kúpele a trávili v nich nielen voľný čas, ale aj dohadovali obchody a uskutočňovali politické rozhodnutia. Okrem toho, že sauna blahodarne pôsobí na ľudské telo, je zároveň aj príjemným miestom na posedenie v kruhu blízkych osôb. Pravidelným saunovaním možno docieliť intenzívne zvýšenie obranyschopnosti, otužovanie, zvýšenie regenerácie a relaxácie. Pri saunovaní sa z tela zároveň vyplavujú škodlivé látky a podporuje sa celková imunita.

Pobytom v nej dochádza k výraznému uvoľneniu svalov, zvyšuje sa kĺbová ohybnosť a látková výmena, zlepšuje sa tepelná regulácia a človek si oddýchne po fyzickej a psychickej stránke. Saunovanie vedie k otužovaniu a ochrane organizmu pred celým radom infekčných a degeneračných chorôb. Pomáha vylučovať odpadové splodiny metabolizmu. Dochádza pri ňom k dokonalému prekrveniu kože a svalstva. Ale pozor, sauna môže pôsobiť nielen uvoľňujúco a regeneračne, ale rovnako aj ako namáhavý dvojhodinový tréning v posilňovni.

Komu nerobia dobre privysoké teploty, môže vyskúšať parnú saunu, prípadne si prečistiť dýchacie ústrojenstvo v relaxačnej bylinkovej saune. Rôzne zdravotné problémy pomáha zasa zmierňovať infra sauna. Na drevených stenách sauny sú infražiariče, ktoré produkujú infračervené svetlo. To má silné liečivé účinky, keďže preniká až do hĺbky 4 centimetre pod povrch pokožky, vytláča pot a stimuluje svaly a orgány, povzbudzuje krvný obeh. Výhodou infra sauny je nižšia teplota (okolo 55 °C), teda je prístupná aj ľuďom, ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu využívať klasickú fínsku saunu.

Ak vás nebaví klasické saunovanie, odporúčame vám navštíviť niektorú z atraktívnych saunových show v ceremoniálnej saune. Sauna master vám počas saunovej show, ktorá trvá približne 15 minút predvedie saunové divadlo, spojené s vírením horúceho vzduchu, polievaním kameňov s pridaním rôznych esencií podľa témy saunovej show. Medzi najobľúbenejšie saunové show patria napr. pivné, peelingové alebo bylinkové. Počas každej Vás čaká zaujímavé prekvapenie a saunovanie sa stane pre Vás netradičným zážitkom. Novinkou wellness centra v AquaCity Poprad je procedúra metličkovanie – jemné šľahanie metličkami, zvyčajne z brezového prútia, ktoré privedie proces prekrvenia tela do dokonalosti.

Saunovanie patrí medzi relaxačné procedúry a všetkým saunujúcim odporúčame zachovať atmosféru, stíšiť sa a vychutnávať si pokoj. Po saunovaní si môžete oddýchnuť a absolútne uvoľniť svaly a telo aj v perličkovej jacuzzi, alebo v relaxačnom bazéne, ktorý je oddelený a poskytuje dokonalé súkromie, alebo vo vonkajších či vnútorných termálnych bazénoch s autentickou podvečernou atmosférou.

Dovolenkujte, relaxujte a wellnessujte a starajte sa o seba každý deň. Relax packet pre 1 osobu – 129 EUR, Relax packet pre 2 osoby 199 EUR je platný každý deň až do 15.12.2019. Všetky informácie a možnosť nákupu online nájdete tuhttps://aquacity.sk/relaxpacket/

Zdroj: Aquacity Poprad

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Aquacity Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM