Alexandra Húsková Rôzne

Počas Národného pochodu za život budú zbierať trvanlivé potraviny a školské potreby pre rodiny v núdzi

Súčasťou Národného pochodu za život bude aj zbierka trvanlivých potravín a školských pomôcok. Výťažok zbierky bude poukázaný tehotným mamám v krízovej situácii, rodinám v sociálnej núdzi a rodinám utečencov, ktoré prebývajú v zariadeniach katolíckej charity.

Ilustračný obrázok k článku Počas Národného pochodu za život budú zbierať trvanlivé potraviny a školské potreby pre rodiny v núdzi
Zdroj: TASR

Téma ochrany života má podľa hlavného koordinátora pochodu Mareka Michalčíka veľký presah a preto okrem pomoci nenarodeným deťom a ich mamám, zanedbávaným či týraným deťom, chorým, starým, ľuďom bez domova zahŕňa aj dnes aktuálnu skupinu utečencov, ktorí potrebujú pomoc.

„Chceli sme, aby tohtoročný Národný pochod za život mal okrem dôležitého apelačného momentu aj praktický výstup,“ zdôvodnil národný koordinátor pochodu. Podľa jeho slov je prirodzené, ak ten, kto sa usiluje o ochranu nenarodených detí, pomáha aj deťom narodeným a iným ľuďom, ktorí potrebujú pomoc.

Prečítajte si aj: Za každé nenarodené dieťa vysadia jeden strom. Dokopy ich bude viac ako sedem tisíc

Zbierku organizátori uskutočnia v spolupráci zo Slovenskou katolíckou charitou a pre jej zorganizovanie sa rozhodli po zistení potrieb a možností distribúcie pomoci.

Potraviny bude možné doniesť priamo na Národný pochod za život do Bratislavy, kde budú k dispozícii tri zberné miesta – v blízkosti Hlavnej stanice, parkoviska Incheba Expo Bratislava a aj na Kapucínskej ulici v centre mesta.

Michalčík spresnil, že katolícka charita odporúča priniesť najmä instantné polievky, mäsové a rybacie konzervy, cestoviny, fazuľu, šošovicu, kávu, cukor a pre slovenské rodiny v núdzi aj školské potreby a pomôcky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM