Rôzne

Najviac ľudí športuje v Bratislavskom kraji

Medzi športovo aktívnych Slovákov patria mladí do 29 rokov, obyvatelia Bratislavského kraja a ľudia s vysokoškolským vzdelaním. Vyplýva to z májového prieskumu agentúry TNS Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1000 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Najviac ľudí športuje v Bratislavskom kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Vo fyzickej kondícii sa denne udržuje iba päť percent opýtaných. Minimálne raz za týždeň športuje necelá polovica (44 percent). Približne tretina (31 percent) sa športu venuje s menšou pravidelnosťou alebo len zriedka. Štvrtina sa športu nevenuje vôbec.

Prieskum ukázal, že najpreferovanejším športom je bicyklovanie – venuje sa mu až 44 percent športovo aktívnych Slovákov.

Nasleduje turistika (29 percent), plávanie (25 percent) a beh (19 percent). V posilňovni aktívne trávi svoj čas 15 percent opýtaných a fitnesu sa venuje 14 percent ľudí.

Ženy sa venujú viac fitnesu, bedmintonu a plávaniu, muži zase bicyklovaniu, futbalu a turistike. Mladší ľudia obľubujú viac beh, posilňovanie, fitnes, futbal, bedminton a inline korčuľovanie. Starší turistiku, bicyklovanie a plávanie.

Ľudia s vysokoškolským vzdelaním preferujú skôr turistiku, lyžovanie alebo plávanie. Ľudia s nižším vzdelaním chodia radšej do posilňovne a hrajú bedminton či volejbal.

Športové prenosy sleduje 69 percent Slovákov, prenosy pozerajú hlavne v televízii (48 percent). Cez internet málokedy (dve percentá).

Prenosy sledujú viac muži ako ženy, starší ľudia (50 a viac rokov), ľudia s vyšším vzdelaním a obyvatelia Žilinského, Banskobystrického a Prešovského kraja.

Športové podujatia chodí naživo sledovať 50 percent opýtaných, z toho desať percent ich navštevuje pravidelne a 40 percent nepravidelne.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM