Nina Táborská Rôzne

Na Mlynských Nivách pribudlo nové parkovisko na čip. Pre bicykle

Slovak Lines sa rozhodlo odľahčiť dopravu na jednom z najfrekventovanejších bratislavských uzlov. Na Autobusovej stanici Mlynské Nivy vybudovala spoločnosť preto nové oplotené parkovisko pre bicykle. Funguje na čipovú kartu, aby vás nečakalo po príchode na stanicu nepríjemné prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Na Mlynských Nivách pribudlo nové parkovisko na čip. Pre bicykle
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Cyklodoprava v Bratislave sa dostáva stále viac do popredia. No rovnako, ako majú problém zaparkovať vodiči svoje autá, tak isto problematické je nájsť vhodné miesto na parkovanie pre cyklistov. Slovak Lines sa preto rozhodlo podporiť „eko“ dopravu a vybudovalo na stanici nový priestor, ktorý vyrieši každodenný problém mnohých cyklistov.

Parkovisko s dvadsiatimi stojanmi na bicykle je veľké 45m2. Nakoľko sa o každý stojan dajú uzamknúť až dva bicykle, celková kapacita parkoviska je až 40 miest na parkovanie. „Celé je oplotené a vstup je umožnený na čipovú kartu Slovak Lines, na ktorej môže mať cestujúci nabitý kredit na cestovanie v spojoch Slovak Lines, predplatný cestovný lístok tzv. PCL alebo električenku a taktiež aj vstup na parkovisko pre bicykle,“ vysvetľuje fungovanie parkoviska spoločnosť Slovak Lines.

Ak patríte k držiteľom Dopravnej karty Slovak Lines, stačí prísť na Autobusovú stanicu a pri okienku 1 alebo 2 a požiadate o povolenie vstupu na parkovisko. Toto povolenie vám bude následne nahraté priamo na kartu.

„Veríme že parkovisko pre bicykle prinesie želaný efekt,“ dodáva spoločnosť.

Nové stojany na bicykle
3
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM