Alexandra Húsková Rôzne

ME v krasokorčuľovaní : Organizátori uvažujú nad rozšírením kapacity štadióna

Hlavné mesto Slovenskej republiky privíta o mesiac a pol krasokorčuliarsku špičku z celej Európy. Najvýznamnejšie podujatie starého kontinentu, ISU majstrovstvá Európy, bude hostiť od 27. do 31. januára po 15 rokoch. Ako je mesto pripravené? Pozrite sa koľko ľudí sa podieľa na organizácii preteku.

Ilustračný obrázok k článku ME v krasokorčuľovaní : Organizátori uvažujú nad rozšírením kapacity štadióna
Zdroj: TASR

„Je pre nás cťou, že krasokorčuliarsky šampionát európskeho formátu sa bude konať v Bratislave. Osobne sa veľmi teším na výkony športovcov na ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu. V mene samosprávy hlavného mesta želám všetkým účastníkom majstrovstiev Európy a novinárom, aby sa v našom meste cítili príjemne a mali popri náročnom športovom a pracovnom programe možnosť spoznať historickú aj modernú Bratislavu,“ vyjadril svoju podporu vrcholnému športovému podujatiu bratislavský primátor Ivo Nesrovnal s tým, že štadión nesie meno po legende slovenského krasokorčuľovania a bratislavskom rodákovi.

Prečítajte si aj: Bratislavský región predstaví Európe svoju kultúru

Prezentácia Bratislavy a regiónu

Krasokorčuliarske majstrovstvá Európy sú príležitosťou priblížiť ich účastníkom a návštevníkom hlavné mesto Bratislavu a bratislavský región.

*„Pre Bratislavu je šampionát významným podujatím z hľadiska zahraničného aj vnútroštátneho cestovného ruchu. Mesto aktívne podporuje propagáciu šampionátu, poskytlo napríklad svoje reklamné plochy,*“ priblížila námestníčka primátora Iveta Plšeková a doplnila, že svoje úlohy si bude plniť aj mestská polícia.

Mesto Bratislava je členom Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB), ktorá rovnako prispeje k prezentácii majstrovstiev i metropoly Slovenska na blížiacom sa veľtrhu v rakúskej Viedni prítomnosťou maskota šampionátu – Zimky.

Darčeky z chránenej dielne

V priestore zimného štadióna bude mať BTB stánok s propagačnými materiálmi najmä v slovenskom, anglickom, nemeckom a v talianskom jazyku. V stánku bude pracovník Turistického informačného centra, ktorý poskytne záujemcom potrebné informácie o meste.

Novinári, ktorí budú mať záujem, môžu absolvovať prehliadku centra Bratislavy so sprievodcom v angličtine, dva dni po dve hodiny pred začiatkom daného súťažného dňa, a BTB pre nich pripravuje aj ochutnávku miestnej špeciality.

Medzi propagačnými predmetmi, ktoré dostanú účastníci, bude aj keramická korčuľka s bielo-modrým modranským motívom – výrobok z chránenej dielne.

Voľný vstup pre organizované skupiny

Organizátori šampionátu chcú v rámci propagácie tohto športu dopriať žiakom a študentom základných i stredných škôl, aby si krasokorčuľovanie užili priamo na štadióne. Najlepších európskych krasokorčuliarov môžu sledovať hneď v prvý deň 27. januára, počas ktorého bude aj otvárací ceremoniál.

„Táto možnosť sa týka aj ďalších organizovaných skupín ako napríklad klubov dôchodcov, záujmových združení a podobne. Dôležité je, aby bola skupina organizovaná a mala minimálne 15 členov. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na adrese skupiny@ecbratislava.com,“ povedala hovorkyňa šampionátu Jana Tuhá.

Najviac predaných lístkov na exhibíciu

Predaj vstupeniek na európsky šampionát je v plnom prúde. Najväčší záujem majú diváci o záverečnú exhibíciu. „Sme radi, že vstupenky na šampionát si nájdu mnohí pod vianočným stromčekom. Radosť tak budú mať hneď dvakrát. Po prvý raz, keď si rozbalia darček, a druhýkrát priamo na štadióne. Vidieť naživo šampionát v krasokorčuľovaní je skutočne zážitok, na ktorý budú dlho spomínať,“ hovorí predseda organizačného výboru ISU ME 2016 Martin Letenay.

Kategória „Platinum“ je v prípade exhibície už teraz vypredaná. Vzhľadom na enormný záujem organizátori zvažujú, že na nedeľu 31. januára rozšíria kapacitu štadióna o ďalších 5 radov. Musia však splniť technické podmienky a čakať na odsúhlasenie Medzinárodnej krasokorčuliar­skej únie.

Vstupenky na šampionát sú stále v predaji – k dispozícii sú jednodňové lístky i tzv. all event vstupenky, ktoré zahŕňajú aj vstup na exhibíciu a všetky tréningy najlepších európskych krasokorčuliarov.

Vstupenky je možné zakúpiť cez oficiálnu stránku šampionátu www.ecbratislava.com alebo v sieti Ticketportal.

Ceny jednodňových lístkov sa pohybujú od 19 do 79 eur.

Dôraz na bezpečnosť

Aj vzhľadom na nedávne udalosti vo svete dáva organizačný výbor mimoriadny dôraz na bezpečnostné opatrenia. Je pravdepodobné, že počas majstrovstiev bude v okolí štadióna zvýšený počet hliadok, ktoré budú dohliadať na poriadok a hladký priebeh šampionátu.

ISU ME 2016 v číslach

• 200 ľudí pracuje na prípravách šampionátu

• 4 dni bude trvať prestavba a úprava štadióna pred samotnými majstrovstvami E­urópy

• 42 šatní pre súťažiacich a sprievod

• 400 štvorcových metrov je rozloha presscentra

• bude použitých 50 kilometrov káblov

• 400 pevných pripojení na internet priamo na štadióne

• bude použitých 200 metrov koberca

Prečítajte si aj: Kto je najúspešnejším športovcom hlavného mesta? Hlasovať môžete v ankete mesta

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM