Tlačové správy

Kam na dovolenku na jeseň? Poradíme vám!

Niekedy sa dovolenka v lete nepodarí alebo nestihne. Vtedy môže pomôcť ak vieme, kam sa oplatí ísť na dovolenku na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Kam na dovolenku na jeseň? Poradíme vám!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Možno patríte medzi tých, ktorí si radšej oddýchnu od povinností na jeseň než v lete. Či už je to kvôli práci, ktorá vám nedovoľuje zrelaxovať sa počas horúcich letných dní, alebo len hľadáte vhodnú jesennú alternatívu k dovolenke, ktorú ste nestihli. Prezradíme vám, ktoré destinácie sú aj v jesenných mesiacoch zaliate horúcim slnkom.

Cestovanie za oddychom na jeseň prináša so sebou niektoré výhody. Dovolenkové destinácie sú prázdnejšie, pretože väčšina turistov absolvovala dovolenku už v lete. Počasie je stále veľmi priaznivé a navyše, celková cena dovolenky bude nižšia ako počas letnej sezóny.

Kam na dovolenku na jeseň

Milovníci slnka, pláží a dlhých večerov to s výberom nemajú ťažké. V septembri určite nesklame Turecko, juh Talianska či ostrovy Sardínia alebo Cyprus. Avšak, október a november vám už pravdepodobne vyhovovať nebudú, a to kvôli klesajúcim teplotám v Európe. Ak hľadáte more a teplo v jesenných mesiacoch, tak vrelo odporúčame exotické destinácie ako Ázia, India a Afrika.

Ak Ázia, tak Thajsko

Thajsko je pre Európanov čoraz obľúbenejšou dovolenkovou destináciou. Možno aj preto, že táto tropická krajina má pre nás veľmi priaznivé počasie práve od októbra do marca. Vtedy je tam obdobie sucha a teploty sa šplhajú na 30 stupňov, čo vám zaručí príjemný relax aj počas jesene. Víza pre turistov do Thajska nie sú potrebné, odporúčame však cestovné poistenie do zahraničia.

Prečo? Tak napríklad, ošetrenie alergickej reakcie v Thajsku by stálo cez 300 €.

O úhradu účtu sa postarala poisťovňa Union, v ktorej mal klient uzatvorené cestovné poistenie. Thajsko má tendenciu nabiť svojich cudzokrajných návštevníkov veľmi pozitívnou energiou – nie nadarmo ho volajú Krajinou úsmevov. Úsmevom domáci komunikujú a budete mať pocit, že sa na vás škeria úplne všetci. Tyrkysové more ako z rozprávky, kokosové palmy a biele pieskové pláže sú vítaným bonusom, pre ktorý sa nebudete chcieť vrátiť domov.

Kam na dovolenku v novembri?

U nás už pomaly štípe mráz a vy túžite po teplom slnku? Choďte do Indie! Krajina s úžasne bohatou kultúrou má práve od novembra do februára najpriaznivejšie počasie. India ponúka pasívny oddych pri nádherných plážach Goa a Kerala, skúmanie miestnej kultúry v preplnených mestách,netradičný oddych na pahorkoch indických Himalájí na severe krajiny. Dovolenka v Indii je plná korenistých vôní a netradičných zvukov a farieb. Jedlá sú pikantné, ľudia temperamentní a počasie stabilne horúce. Krajina je veľmi príťažlivá, každoročne ju navštívi viac ako 6 miliónov turistov.

Ani Afrika na jeseň nesklame

Vybrať sa môžete do Egypta, kde je na jeseň stále veľmi príjemné počasie. Atmosféru starovekých pyramíd si tam môžete vychutnať vo väčšom súkromí, keďže turistická sezóna je už za vrcholom, no more je stále teplé.

Ak sa obzeráte za trochu väčšou exotikou, skúste Maurícius. Krajina ideálna pre novomanželov už niekoľkokrát obhájila ocenenie od World Travel v kategórii Najlepšia destinácia na medové týždne.

Je to bezpečná africká krajina, ktorá nevedie žiadne vnútroštátne boje ani otvorené konflikty so susednými štátmi. Čisté biele pláže a teplé more, množstvo reštaurácií a možností relaxovať. Miestni obyvatelia uchopili turizmus za pačesy a ponúkajú skutočne bohaté služby, kde si vyberie každý. Stačí si rezervovať letenku a pobyt, vybaviť cestovné poistenie, napríklad online už za 3 minúty a hurá za oddychom.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Union ZP
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM