Správy

V rómskej osade v Plaveckom Štvrtku vzniklo sedem čiernych stavieb. Robotníci napadli starostu

V Plaveckom Štvrtku v okrese Malacky nastal v rómskej osade s príchodom jari nelegálny stavebný boom. Čierne stavby doteraz nezastavili ani výzvy stavebného úradu a polície. Starostu obce dokonca stavebníci počas kontroly fyzicky napadli.

Ilustračný obrázok k článku V rómskej osade v Plaveckom Štvrtku vzniklo sedem čiernych stavieb. Robotníci napadli starostu
Zdroj: TASR

"V priebehu marca a apríla sme na mieste rómskej osady zaevidovali sedem základových dosiek pre domy, ktoré nemajú povolenie,“ vysvetlil Slezák. Ohlásil som to na polícii, stavebný úrad začal správne konanie a nariadil štátny stavebný dohľad.

„Stavebníci však nerešpektujú žiadne výzvy úradu, nepreberajú si poštu,“ dodal. Stavby podľa neho postupujú ďalej. Väčšina z nich je v ochrannom a bezpečnostnom pásme vysokotlakových plynárenských zariadení.

Keď sa Slezák snažil záležitosť riešiť na mieste, Rómovia zareagovali agresívne. „Jeden zo stavebníkov ma udrel, schytal som aj úder palicou od staršej ženy,“ opísal Slezák.

Tak ako v prípade nelegálnych stavieb, podal starosta aj po tomto incidente trestné oznámenie, tentoraz za napadnutie verejného činiteľa.

„S listom som sa obrátil aj na nového rómskeho splnomocnenca, aby sa so situáciou oboznámil osobne a pomohol hľadať riešenie,“ oznámil Slezák.

Čítajte viac: Rekonštrukčné práce na trati v Bratislave obmedzia vlaky do Malaciek

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM