Tlačové správy

Slovensko, ako ho nepoznáte: Dunaj či bratislavská výšivka ožili na plechovkách piva Šariš

Rôzne kúty Slovenska môžete spoznať v priebehu pár sekúnd! Je to vďaka novej limitovanej edícii plechoviek piva Šariš, ktoré sú zhmotnením nášho prírodného bohatstva a kultúrnych pamiatok.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko, ako ho nepoznáte: Dunaj či bratislavská výšivka ožili na plechovkách piva Šariš
9
Galéria

Môžete tak jedným razom navštíviť naše kopce, zámky, kúpele či odhaliť tradície našich krojov. Krásu piva Šariš tak nespoznáte len zvnútra, ale aj zvonka, či už hovoríte po východniarsky, západoslovensky alebo stredoslovenčinou, pretože každý máme v srdci kus Slovenska.

Po minuloročnom úspechu plechoviek Šariš so slovenskými motívmi, ktoré zo skladov zmizli v priebehu pár mesiacov, prichádza pivovar v rámci kampane „Každý máme v srdci kus Slovenska“ opäť s limitovanou edíciou nových plechoviek. „Šariš sa ako hrdý partner slovenského folklóru snaží o to, aby sa národné poklady zachovali aj pre ďalšie generácie. Zhmotnením našich prírodných krás či architektonických skvostov sa stali pivá Šariš 10° a Šariš Zlatá 12° so siedmimi rôznymi dizajnami. Odrážajú v sebe nielen dlhoročnú tradíciu, ale aj iskru ľudí, ktorí Šariš s obľubou pijú, a aj tých, ktorí ho s láskou varia,“ uviedol manažér pivovaru Šariš Ján Čerkala. Západnému, strednému aj východnému regiónu Slovenska Šariš venoval po dve plechovky. Samostatný dizajn patrí pivu Šariš tmavý, ktorý dotvárajú motívy približujúce festival vo Východnej. O nový šat plechoviek sa postarala mladá ilustrátorka Alica Kucharovič.

Západu dominujú kúpele, mohyla či majestátny Dunaj

K neodmysliteľným symbolom Slovenska bezpochyby patria liečivé pramene. S počtom kúpeľných miest sa radíme k špičke, a preto si svoje miesto vyslúžili aj na plechovkách piva Šariš. Kochať sa môžete legendárnym kúpeľným domom postaveným v orientálnom maurskom slohu Hammam v Trenčianskych Tepliciach, ktorý svojho času nemal v Európe obdobu. Svojej povesti nie sú nič dlžné ani kúpele v Piešťanoch, ktoré sú vo veľkom vyhľadávané najmä zahraničnými turistami.

Na plechovkách je vyobrazený najdlhší krytý most na Slovensku s dĺžkou 141,8 metra, Kolonádový most, ktorý spája mesto s Kúpeľným ostrovom. Spolu s ním pri pití piva objavíte aj najznámejší symbol Piešťan – sochu barlolámača. Plechovkám kraľuje aj náš veľtok Dunaj či Mohyla M. R. Štefánika na vrchole hory Bradlo. Ide o travertínový pamätník, ktorý na počesť generála odhalili 23. septembra 1928.

Hrdé miesto na západoslovenských plechovkách majú aj výšivky, a to z Piešťan, Bratislavy, Trnavy a Trenčína. Plechovky zdobí aj rozprávkový Bojnický zámok, ktorý patrí k najnavštevo­vanejším miestam na Slovensku. Očaril aj filmárov, natáčala sa tu napríklad Fantagíro či Šialene smutná princezná. Svoje si nájdu aj Trnavčania. Ilustrátorka pretvorila Baziliku sv. Mikuláša, v ktorej veži je jeden z najväčších zvonov v Európe.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM