Michaela Katonová Správy

Regionálne cesty Bratislava uistili, že trhliny na moste v Malackách neohrozujú bezpečnosť

Trhliny, ktoré sa objavili na nedávno zrekonštruovanom moste v Malackách, neohrozujú bezpečnosť ani prevádzkyschopnosť mosta. Uviedla to Mária Rajtová, hovorkyňa Regionálnych ciest Bratislava (RCB), ktoré mostný objekt nad železničnou traťou v Malackách opravovali.

Ilustračný obrázok k článku Regionálne cesty Bratislava uistili, že trhliny na moste v Malackách neohrozujú bezpečnosť
Zdroj: TASR

„Trhliny na opore nie sú statického charakteru,“ zdôraznila Rajtová. Ako vysvetlila, pre správnu funkčnosť mostného objektu je požadovaná dilatácia jednotlivých častí. „Dilatovanie vplyvom klimatických podmienok spôsobilo popraskanie reprofilačnej vrstvy,“ objasnila, pričom poukázala na to, že pri rekonštrukcii ide o pomerne bežný jav.

„Po ukončení zimného obdobia dodávateľ stavebných prác trhliny opraví v rámci záruky,“ informovala.

Na trhliny na mostnej konštrukcii upozornil portál Záhorí.sk. Na svojom profile na sociálnej sieti to dokumentoval aj fotografiou. Prispievatelia v diskusii k príspevku upozorňujú, že nejde o jedinú trhlinu na opravenom moste.

Zrekonštruovaný most nad železničným priecestím v Malackách bol otvorený 13. novembra 2015. Jeho rekonštrukcia sa začala v druhej polovici mája minulého roka.

Oprava sa týkala výmeny zvršku, mostných záverov aj odvodňovačov. Po oboch stranách vozovky pribudli betónové obrubníky, nové kovové zábradlie i kryty vozovky.

Prečítajte si aj: Most Zálesie – Malinovo – nad Malým Dunajom je po rozsiahlej rekonštrukcii opäť otvorený pre verejnosť

Pôvodne mala byť rekonštrukcia dokončená už koncom septembra 2015. Opravy sa však predĺžili pre neočakávaný rozsah poškodenia. Podľa predsedu BSK Pavla Freša boli dôvodom dodatočné zistenia o vážnosti a rozsahu porušenia prechodovej dosky či mostného záveru.

Generálny riaditeľ RCB Milan Valašik uviedol, že rekonštrukcia, hradená z rozpočtu BSK, vyšla na takmer 900-tisíc eur.

Počas rekonštrukcie mosta zápasilo mesto s dopravnými problémami. Samospráva musela vznikajúce kolóny v uliciach mesta, súvisiace so zatvorením mosta, riešiť operatívnymi opatreniami regulujúcimi premávku na odklonových trasách.

Prečítajte si tiež: Malacky budú v roku 2016 pokračovať v rekonštrukcii materskej školy aj kaštieľa

Otvorenie mosta v Malackách
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM