Správy

Počas obľúbeného podujatia Dni Zelá bude premávať kyvadlová doprava

Počas podujatia Dni zelá v Stupave bude premávať kyvadlová doprava. Tá bude k dispozícii počas piatka a v sobotu 3. októbra po ukončení celodenného programu. Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovanie tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou chuťou.

Ilustračný obrázok k článku Počas obľúbeného podujatia Dni Zelá bude premávať kyvadlová doprava
Zdroj: TASR

Slávnosti kapusty patria od roku 1996 medzi najväčšie festivaly na Záhorí a účinkujúci hostia prichádzajú i zo susedných regiónov Weinviertel – Dolné Rakúsko (A), Jižní Morava (CZ) a Mosony-Sopron-Györ (HU).

Do autobusov možno nastúpiť na Autobusovej stanici v Stupave o 21.40, 22.10, 22.40 a 23.30 h. Smerovať budú do Záhorskej Bystrice, kde možno pokračovať v ceste MHD spojmi do Bratislavy.

Záchytné parkoviská budú k dispozícii na Železničnej ulici a na lúke pri základnej škole.

Podujatie začína v piatok o 17. hodine a potrvá do 4. októbra.

Podrobný plán aj program nájdete TU.

Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovanie tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou a vynikajúcou kvalitou.

Jeho každoročnou súčasťou je remeselnícky jarmok, výstava Úroda, súťaž o najťažšiu hlavičku kapusty, najkrajšiu kolekciu ovocia a zeleniny a najťažšiu dyňu či súťaž vo varení kapustnice My varíme ze zelá. Očakáva sa, že príde naň okolo 30.000 ľudí.

Návštevníci sa môžu tešiť napríklad aj na Fun zónu v Kaštieľskom parku, kde budú tvorivé dielne, kolotoče, ťava či poníky. V Komunál klube je pripravená burza vinylových platní, CD, MC a audiokníh.

Zaujímavou bude prehliadka farského kostola a oratória.

V Synagóge je pripravená výstava fotografií Záhrada večnosti. V kultúrnom dome je výstava súčasnej keramikárskej tvorby, informovala Monika Palečková z kancelária primátora mesta Stupava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM