Tomáš Stupavský Rôzne

Horúčavy ešte nepovedali posledné slovo: Pozrite, na aké teplo sa musíme pripraviť

Vysoké teploty ešte u nás nepovedali posledné slovo. Podľa meteorológov majú na Bratislavský kraj udrieť ďalšie horúčavy. Varujú nás pred nimi novými výstrahami. Kedy s nimi treba počítať a ako vysoko vystúpi ortuť teplomeru tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy ešte nepovedali posledné slovo: Pozrite, na aké teplo sa musíme pripraviť
Zdroj: TASR

Leto sa u nás má opäť ukázať v plnej sile. Teploty tentoraz môžu atakovať 37 stupňov Celzia. „V okresoch Bratislava, Malacky, Pezinok a Senec sa miestami v najbližších dňoch očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 stupňov Celzia,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V stredu sa zapotíme ešte o niečo viac ako dnes. Meteorológovia hlásia pre celý Bratislavský kraj až 37 stupňov Celzia. Pre náš okres bola preto vydaná výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami na utorok a výstraha 2. stupňa na stredu. Tie platia od poludnia do 18-tej hodiny.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ zdvíhajú varovný prst odborníci. Podľa meteorológov uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých ľudí je vysoká. Preto nezabúdajte dodrživať pitný režim a zdržiavajte sa radšej v tieni.

Prečítajte si tiež: Sloboda zvierat radí: Horúčavy netrápia len nás, ale aj našich štvornohých miláčikov. Viete, na čo si dávať pozor?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM