Alexandra Húsková Rôzne

Čo vám prinesie Mikuláš v Bratislavskom kraji?

Či už ste tento rok poslúchali alebo nie, na Mikuláša natrafíte v týchto dňoch úplne všade. Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov pripravili mimoriadne bohatú nádielku vyše troch desiatok sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov.

Ilustračný obrázok k článku Čo vám prinesie Mikuláš v Bratislavskom kraji?
Zdroj: Dnes24.sk

Na svätého Mikuláša sa budú celý víkend zabávať malí aj veľkí na námestiach a v parkoch mestských častí Bratislavy, ale aj v okolitom regióne.

„Veľmi oceňujem snahu všetkých organizátorov potešiť rodiny s deťmi rôznorodými podujatiami na oslavu obľúbeného Mikuláša. Celé adventné obdobie je o rozdávaní radosti a záleží nám na tom, aby k tomu prispel aj bohatý program týchto voľných dní,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo

Mikulášsky autobus v Stupave

  • Sobota 5. december – od 10.00 hod.
  • Predstavenie divadla HAFF – Mikulášsky autobus, ktoré je plné hudby, spevu, tanca a farebných kostýmov. Pre deti sú pripravené balíčky.
  • Vstupné: 1 dieťa + 1 rodič – 8 €, každé ďalšie dieťa – 5 €, každý ďalší dospelý – 3,5 €

Bratislavský kraj

Špeciálneho Mikuláša na ľade zažijete v areáli Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ale aj v Dúbravke. V Lozorne privítajú tento sviatok maľovaním do piesku a rozprávkovú atmosféru sľubuje vtipné stretnutie Mikuláša s Mikulášom – prítomnosti s minulosťou na Hrade Červený Kameň.

Mikulášsky program v Bratislave nájdete TU.

Zatúlať sa oplatí aj do Vianočnej uličky v Devínskej Novej Vsi, kde okrem vystúpenia hudobnej skupiny Gladiátor čakajú na návštevníkov aj Adventné dielne a množstvo ďalších prekvapení.

K sviatočnej nálade prispejú práve štartujúce Vianoce v múzeu v Pezinku alebo stále trvajúce Vianočné trhy pod Pyramídou v Bratislave.

„Župná jeseň nám stále pokračuje, a preto tento víkend pozývam všetkých napríklad na tradičné ľudovo-umelecké trhy ako súčasť Adventu v Malackách. Ďalej tu máme súťaž vo varení kapustnice v Sološnici či Ompitálsky jarmok remesiel a ručných prác v Doľanoch. Alebo príďte v rámci Ružinovskej zimy spoločne rozsvietiť druhú adventnú sviecu a privítajte Mikuláša a Vianoce tak, ako sa patrí,“ sú slová výkonného riaditeľa KOCR Bratislava Region Tourism Lukáša Dobrockého.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM