Michaela Katonová Rôzne

Župa podporí mladé športové talenty

Alarmujúce výsledky projektu Rešpekt pre zdravie primäli bratislavskú župu o opätovnej podpore športujúcej mládeže. Nová aktivita by mala deti motivovať k zlepšovaniu kondície a zdravia.

Ilustračný obrázok k článku Župa podporí mladé športové talenty
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský samosprávny kraj podporuje športové aktivity mládeže, preto na gymnáziu na Hubeného ulici v Bratislave zahájil projekt „SportAnalytik“, ktorým plánuje testovať individuálne fyzické predpoklady detí pre konkrétny šport.

„Počiatočné výsledky projektu Rešpekt pre zdravie boli alarmujúce. Stredoškoláci majú vysoký krvný tlak, katastrofálne stravovanie a tretina ich pravidelne fajčí. Preto sme sa opätovne rozhodli podporiť športovanie mládeže. V projekte SportAnalytik odhalíme talent detí na jednotlivé športy. Pre decká má byť táto aktivita v prvom rade motiváciou zlepšiť si kondíciu a najmä zdravie,“ vyjadril sa na zahájení projektu predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj aj prostredníctvom tohto pilotného projektu podporuje športovú aktivitu u žiakov škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Ide o konkrétnu pomoc rodičom pri výbere a odporučení správneho športu pre deti.

Projekt župa realizuje v spolupráci s občianskym združením SportAnalytik, ktoré prináša na Slovensko diagnostický systém, ktorý dokáže na základe hravého testovania odhaliť u každého dieťaťa jeho prirodzené športové vlohy a zároveň rodičom presne odporučí najvhodnejšie športy, v ktorých má dieťa potenciál napredovať a vytrvať.

Prečítajte si aj: Stovky bratislavčanov oslávili prvý jarný deň behom

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM