Správy

Záhorie sa pripravuje na bohatú turistickú sezónu

Krásy a zaujímavosti prírody, miest a obcí Záhoria pútali vlani turistov viac ako rok predtým. Počet hostí evidovaných v ubytovacích zariadeniach prekročil hranicu 34-tisíc a bol o 3,6 percenta vyšší.

Ilustračný obrázok k článku Záhorie sa pripravuje na bohatú turistickú sezónu
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevnícky záujem podnecuje organizácie cestovného ruchu pripraviť na tohtoročnú turistickú sezónu ešte bohatšiu ponuku.

„Záhorie sa môže popýšiť rastúcou obľubou vínnej turistiky. Rekordná účasť na podujatí Otvorené búdy v Skalici, Skalické dni a početná návštevnosť Vínnej cesty Záhorie je vynikajúcou odozvou na kvalitu našich vín,“ konštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie Dominika Leváková.

Veľkou návštevnosťou sa podľa jej slov môže pochváliť aj golfový rezort v Šajdíkových Humenciach, do ktorého si prišlo zahrať viac ako 20-tisíc hráčov.

Prečítajte si aj: Lesné plody na Záhorí nenazbierate. V lesoch postrekujú porasty

Mesto Holíč otvorilo pre verejnosť zrekonštruované priestory Tabačiarne na Holíčskom zámku, ktoré v súčasnosti fungujú ako kultúrno-osvetové centrum. „Zámok tak pomaly ožíva a stáva sa kultúrnym centrom Holíča. A Smrdáky, ako jediné kúpele na Záhorí, privítali takmer 4-tisíc kúpeľníkov,“ dodala Leváková.

Turisti sa aj tento rok môžu tešiť na tradičné podujatia spojené s miestnymi produktmi – v Skalici to bude napríklad Trdlofest, Skalické dni a festival burčiaku Otvorené búdy. V Senici bude na Kunovskej priehrade, ktorá je v súčasnosti pre opravu vypustená, podujatie Štramákfest.

Na Holíčskom zámku sa počas leta bude konať viacero podujatí ako Tereziánske dni, Zámocké hudobné večery či motocyklové preteky veteránov. Rekreačná oblasť Adamovské jazerá pri Gbeloch bude aj tento rok slúžiť turistom, cyklistom, záujemcom o raftovanie a od júna do septembra bude opäť otvorená plavba po rieke Morava.

„Ako po minulé roky aj tento rok sa plavebná sezóna na Baťovom kanáli v Skalici začne 1. mája. V Gbeloch odštartuje kultúrne leto folklórna slávnosť Gbelská paráda a nasledovať bude mnoho ďalších podujatí pre všetky vekové kategórie,“ dodala Leváková.

Kultúrne slávnosti mikroregiónu Šaštínsko sa uskutočnia v rekreačnej oblasti Gazárka pri Šaštíne-Strážach 26. júna. Zaostávať nebudú ani menšie obce. V Kátove sa uskutočnia Kvetinové dni, v Uníne Unínske samohyby, v Šajdíkových Humenciach Cesta rozprávkovým lesom, v Dojči retro oslavy.

Prečítajte si aj: Mesto Malacky má opäť pohotovosť pre dospelých, pripravuje sa aj detská

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM