Alexandra Húsková Kultúra

Víkend na začiatku prázdnin bude v kraji bohatý

Prvý prázdninový víkend v kraji ponúkne návštevníkom viacero možností na trávenie voľného času. Kultúrny víkend sa začne dnes večer koncertom Philipa Glassa na festivale Viva Musica! a nedeľa uzavrie víkend jarmokom vo Veľkých Levároch.

Ilustračný obrázok k článku Víkend na začiatku prázdnin bude v kraji bohatý
Zdroj: TASR

Víkend v Bratislavskom kraji sa začne v piatok večer koncertom amerického hudobného skladateľa Philipa Glassa, ktorý patrí k najinovatívnejším a najrešpektovanejším osobnostiam vo svete hudby.

V bratislavskej Redute sa v rámci festivalu Viva Musica! predstaví po prvýkrát s projektom kompletných etúd pre klavír, ktoré uvedie spoločne s japonskou klaviristkou Maki Namekawa a ruským klaviristom Antonom Batagovom.

Festival Divokej vody môžete navštíviť počas celého víkendu v areáli Divoká voda v Čunove. Festival ukáže najlepšie a najzaujímavejšie letné športy. Program je však pripravený aj na suchu. Workshopy, prednášky, súťaže ale aj koncerty. Na svoje si prídu teda nielen aktívni športovci, ale aj relaxu-chtivé rodiny s deťmi.

Sobota bude pod Malými Karpatmi patriť vínu a levanduli. Od 13:00 môžu návštevníci akcie Víno a Levanduľa ochutnať víno od 28 vinárov Pezinského vinohradníckeho kraja a navštíviť môžu aj levanduľovú vinicu.

Víkend môžu obyvatelia aj návštevníci kraja stráviť aj na kolesách. Na dve kolesá a na vlastný pohon sa budú spoliehať účastníci 10. ročníku cyklistickej časovky do vrchu Svätojurského Blesku – Memoriál Štefana Srnu. Prvý pretekár vyrazí na sedem a pol kilometrovú trať v nedeľu o 10:00 v Svätom Jure na parkovisku na Neštichu. Podujatie je súčasťou cyklistických pretekov Župný pohár.

Komu sú dve kolesá málo, môže sa prísť pozrieť na Pezinskú Babu, kde sa po 5 ročnej prestávke znovu otvára medzinárodný pretek automobilov do vrchu. Prihlásených je viac ako 170 jazdcov z ôsmych európskych krajín. Štart pretekov I. Pezinská Baba – Pezinok je po oba víkendové dni o 10:00.

Veselo bude v nedeľu aj na Záhorí. Vo Veľkých Levároch sa o 9:00 začne Habánsky hodový jarmok, ktorý prinesie tradičné remeslá ale aj tvorivé dielne pre deti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM