Adriana Banásová Správy

V Stupave plánujú presťahovať mestskú knižnicu, hľadajú sa dotácie

Mesto Stupava plánuje premiestniť mestskú knižnicu Ruda Morica, ktorá sídli v časti Mást. Nové a vhodnejšie priestory by mala knižnica nájsť v mestskej budove na Hlavnej ulici, oproti základnej škole.

Ilustračný obrázok k článku V Stupave plánujú presťahovať mestskú knižnicu, hľadajú sa dotácie
Foto: Slávka Kellová / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Stupavy Roman Maroš uviedol, že nepôjde iba o presťahovanie knižnice.

„Chceme, aby knižnica v nových priestoroch získala aj akúsi pridanú hodnotu, aby nebola iba miestom pre výpožičku kníh, ale mala aj určité zázemie, napríklad pre stretnutie pri kávičke,“ uviedol Maroš.

Presídlenie knižnice a stavebné úpravy, ktoré si vyžaduje zriadenie v nových priestoroch, chce mesto financovať z mimorozpočtových zdrojov.

„Oslovili sme v tejto súvislosti miestnych podnikateľov i subjekty, ktoré na území mesta realizujú investičné projekty,“ informoval Maroš.

Okrem tejto možnosti partnerstva, na ktorú podľa Marošových slov podnikatelia reagujú kladne, chce mesto získať prostriedky aj prostredníctvom dotácií. Môže už rátať so sumou 4000 eur, ktorú Stupava na projekt presídlenia a modernizácie knižnice získala od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

O schválení dotácie pre Stupavu a ďalších žiadateľov v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry rozhodli poslanci kraja na svojom piatkovom (25.9.) rokovaní.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM