Správy

V Malackách oddnes začína fungovať služba prvej pomoci pre dospelých

Od prvého apríla 2016 začína prevádzkovať lekársku službu prvej pomoci pre dospelých nemocnica v Malackách. Obyvatelia regiónu tak majú možnosť v naliehavých prípadoch navštíviť slúžiacich lekárov priamo v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách oddnes začína fungovať služba prvej pomoci pre dospelých
Zdroj: TASR

Povolenie vydal prevádzkovateľovi nemocnice Malacky Bratislavský samosprávny kraj.

„Sme veľmi radi, že po nepríjemnostiach, ktorým sme boli svedkami, sa nám podarilo v zrýchlenom režime sprevádzkovať lekársku službu prvej pomoci pre dospelých. Detská LSPP by mala spustiť prevádzku v najbližších týždňoch,“ vyjadril sa lekár samosprávneho kraja Valerián Potičný.

Lekárska služba prvej pomoci pre dospelých bude pre obyvateľov malackého regiónu otvorená už dnes od 16:00 a nepretržite celý víkend priamo v nemocnici v Malackách. Pacienti dostanú lekárske ošetrenie a v prípade vážnejších stavov, vyžadujúcich si hospitalizáciu, ich prevezme Ústavná pohotovostná služba, ktorá je takisto priamo v nemocnici Malacky.

Lekárska služba prvej pomoci pre dospelých v nemocnici v Malackách bude pre pacientov slúžiť v pracovných dňoch od 16:00 a počas víkendov nepretržite.

Prevádzkovateľ nemocnice Malacky, Nemocničná a.s., dostal povolenie od Bratislavského samosprávneho kraja, ktorého dlhodobou prioritou je zdravotníctvo a riešenie spádovej oblasti Malacky.

Prečítajte si aj: Obnova Devína pokračuje, na sprístupnenie horného hradu si však ešte počkáme

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM