Alexandra Húsková Správy

Stupava winter trophy 2016 štartuje cyklo-sezónu

Bratislavský samosprávny kraj podporuje množstvo športových aktivít a podujatí. Jedným z nich je aj víkendové podujatie pre nadšencov maratónskeho behu a horskej cyklistiky, Stupava Winter Trophy MTB & RUN 2016, ktoré odštartuje už túto sobotu o 11:00 hod. v Stupave.

Ilustračný obrázok k článku Stupava winter trophy  2016 štartuje cyklo-sezónu
Zdroj: TASR

„Stupava Winter Trophy MTB & RUN sa teší stále väčšej obľube nie len medzi športovcami, ale i návštevníkmi. Je to už ôsmy ročník zimného podujatia, ktoré štartuje sériu cyklo-podujatí,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Ôsmy ročník 1.Zimného MTB maratónu na Slovensku sa bude konať 16.-17.januára 2016 pod názvom Stupava Winter Trophy MTB & RUN 2016 v Stupave. Tento rok na novom mieste a tým je Park Hotel Intenzíva.

Okrem zmeny miesta prináša tento ročník zaujímavú novinku na trati MTB25km a tou je kategória FATBIKE. Pretekať sa bude aj v kategóriách RUN25km, RUN10km a kombinácii MTB25km a RUN10km.

Kadiaľ povedie trať?

25 kilometrový pretek na horských bicykloch s prevýšením 500 metrov, odštartuje v sobotu 16. januára o 11:00 hod. v Stupave pri Park Hoteli Intenzíva a pokračovať bude v smere Borinka – Malý Slavín – Biely kríž a späť do Stupavy, kde na cyklistov bude čakať vykurovaný veľkokapacitný stan s občerstvením.

Sobota bude na Stupava Winter Trophy MTB & RUN 2016 patriť aj bežcom, na ktorých čaká rovnaká 25 kilometrová trasa, ale so štartom o 11:30 hod. Nedeľa sa ponesie v znamení 10 kilometrovej bežeckej trasy so štartom o 11.00 hod., na ktorej budú bežci zdolávať 170 metrové prevýšenie.

Záštitu nad podujatím prevzal a generálnym partnerom podujatia je Bratislavský samosprávny kraj.

Viac informácií nájdete na www.stupavskymaraton.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM