Tlačové správy

Splnený sľub: 4ka pokryla 4G signálom viac ako polovicu populácie SR už pred Vianocami

Štvrtý mobilný operátor aj v predsviatočnom čase pokračuje v budovaní svojej LTE siete. V polovici decembra hlási pokrytie signálom 4G už viac ako polovica populácie SR. SWAN tak splnil záväzok, ktorý prezentoval pri štarte predaja svojich služieb pod značkou 4ka.

Ilustračný obrázok k článku Splnený sľub: 4ka pokryla 4G signálom viac ako polovicu populácie SR už pred Vianocami
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

„Každým dňom pozorujeme nárast zákazníkov, ktorí využívajú mobilné dáta a naše dátové balíky. Verím, že 4G pokrytie viac ako 50% populácie SR je pre nich pekný vianočný darček od 4ky ,“ hovorí výkonný riaditeľ SWAN, a. s., Martin Mosný.

Operátor signálom 4G nielen pokrýva nové mestá, ale zahusťuje aj sieť vysielačov v lokalitách, kde už služby poskytuje. Podľa technického riaditeľa pre mobilnú sieť Patrika Kollarociho je jednou z takýchto lokalít hlavné mesto. „Náš tím intenzívne pracuje na čo najkvalitnejšom pokrytí najväčšieho sídliska Petržalka, kde sme v ostatných týždňov pridali niekoľko vysielačov a ďalšie pribudnú začiatkom budúceho roka,“ hovorí Patrik Kollaroci. Začiatkom mesiaca SWAN oznámil, že na jeho mape pokrytia pribudli Lučenec, Nová Dubnica, Vrútky, Trenčianska Turná a Nové Zámky. V týchto dňoch k ním pribudli lokality ako Čadca, Ilava, Levoča, Šamorín, Trenčianska Turná, Kendice a Petrovany.

Aktuálne mobilné služby SWANu využíva takmer 85-tisíc zákazníkov, z ktorých viac ako 20 percent využíva aj datové služby. K dispozícii majú zákazníci dva datové balíky.

Pre dátujúcich 4ka ponúka balík s názvom 4G GIGA PLUS, kde za 4 eurá zákazník získa gigabajt dát na 30 dní a navyše nemusí riešiť v akej sieti sa nachádza. Pre tých, ktorí sú prioritne v sieti operátora je výhodnejší balík 4G GIGA, v ktorom majú za jedno euro k dispozícii gigabajt dát na 30 dní, ale len vo vlastnej sieti operátora.

LTE sieť umožňuje vysokorýchlostné pripojenie k internetu prostredníctvom najmodernejšej siete. V miestach, ktoré SWAN nepokrýva vlastnou sieťou majú zákazníci k dispozícii sieť partnera prostredníctvom takzvaného národného roamingu. Všetky služby sú tak dostupné na takmer celom území krajiny. 4ka navyše poskytuje aj mimoriadne výhodné telefonovanie, SMS správy a datovanie v celej Európskej únii, kde jej zákazníci platia za služby rovnakú sumu ako doma na Slovensku – 4 centy za minútu volania, SMS alebo jeden MB dát.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

www.swan.sk www.4ka.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM