Michaela Katonová Rôzne

Slovenská agentúra pre cestovný ruch odhaduje nárast turistov. Do Bratislavy ich majú pritiahnuť Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní

V roku 2016 by mal na Slovensku pokračovať nárast počtu turistov, a to na úrovni 5 až 7 percent. Taký je odhad Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Za minulý rok 2015 pritom podľa súčasných predpokladov strávili na Slovensku dovolenku viac ako 4 milióny návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská agentúra pre cestovný ruch odhaduje nárast turistov. Do Bratislavy ich majú pritiahnuť Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

„Slovenská agentúra pre cestovný ruch bude pokračovať vo svojich reklamných aktivitách a pozývať domácich aj zahraničných cestovateľov na dovolenku na Slovensko,“ avizovala generálna riaditeľa SACR Marta Kučerová.

V roku 2016 by mali pritom podľa SACR pritiahnuť návštevníkov aj športové a spoločenské podujatia. Napríklad Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní, ktoré sa budú konať od 27. do 31. januára v Bratislave alebo Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní, ktorý bude 5. až 6. marca v Jasnej.

V máji, konkrétne od 12. do 15. 5. sa zase v Liptovskom Mikuláši uskutočnia Majstrovstvá Európy v slalome na divokej vode. Zároveň tento rok nesie mesto Košice titul Európske mesto športu a Slovensko bude od júla do decembra predsedať Rade Európskej únie.

Dôležitými faktormi, ktoré ovplyvňujú počty návštevníkov, sú však aj dopravná dostupnosť Slovenska, priaznivé počasie či ekonomická a politická situácia v Európe a vo svete.

Prečítajte si tiež: ME v krasokorčuľovaní : Organizátori uvažujú nad rozšírením kapacity štadióna

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM