Barbara Dallosová Správy

Rysuje sa najväčšie prekvapenie volieb? Exit poll posunul stranu Mariana Kotlebu do parlamentu

Volebný prieskum agentúry Focus pre TV Markíza počíta v pléne aj s kontroverzným banskobystrickým županom Kotlebom. Hoci oficiálne výsledky budú známe až okolo zajtrajšieho poludnia, na sociálnych sieťach sa búrlivo diskutuje

Ilustračný obrázok k článku Rysuje sa najväčšie prekvapenie volieb? Exit poll posunul stranu Mariana Kotlebu do parlamentu
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žolíkom volieb je podľa prieskumu strana kontroverzného Kotlebu Ľudová strana – Naše Slovensko. Subjektu na čele s úradujúcim predsedom Banskobystrického kraja prisúdil prieskum 6,8 percenta hlasov voličov.

Kotleba odmietol komentovať odhady, ktorého jeho stranu posunuli do parlamentu. Chce sa vyjadriť až po zverejnení oficiálnych výsledkov. Na tie si počkáme ešte niekoľko hodín.

Exit poll agentúry Focus pre TV Markíza však avizuje politické zemetrasenie. Politickí matadori ale pripomínajú volebný prieskum agenúry MVK vo voľbách v roku 2010, ktorého výsledky vyvolali búrku a napokon sa líšili od definitívnych dát. Tí, ktorí v sonde obstáli, však netaja radosť.

Bývalý učiteľ, médiami spájaný s extrémnou pravicou, sa stal známym ako predseda Slovenskej pospolitosti. Jeho politická hviezda zažiarila v roku 2013, keď kandidoval na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. V súboji o kreslo župana porazil nominanta Smeru Vladimíra Maňku.

Kotlebove pôsobenie v čele banskobystrickej župy sprevádzalo viacero škandálov a sporných rozhodnutí. Na úrade zamestnal svojich príbuzných, podľa týždenníka Plus 7 dní mu jeho podriadení posielali finančné príspevky na súkromný účet. Ako župan si vyslúžil kritiku časti verejnosti aj za to, že nepodpísal dotačnú zmluvu pre banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí a Divadlo Štúdio tanca.

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM