Tlačové správy

Program na sv. Valentína? Smiech a zábava vďaka hre

Hry nie sú len pre deti. Prinášajú zábavu a poučenie malým aj veľkým. V čase internetu paradoxne získavajú na popularite. Pozrite si niektoré novinky.

Ilustračný obrázok k článku Program na sv. Valentína? Smiech a zábava vďaka hre
4
Galéria
Zdroj: Kharisma PR & Promotions

Kým je hranie sa dôležité pre vývoj dieťaťa, prináša benefity všetkým generáciám a vekovým kategóriám. Hranie sa dokáže byť u dospelých zdrojom relaxácie a stimulácie.

Psychiater a zakladateľ Národného inštitútu hry Stuart Brown vo svojej knihe prirovnáva hru ku kyslíku, ktorý „je vždy okolo nás, no väčšinou je nenápadný a nedocenený, až kým nám nechýba.

Hravosť u dospelých v sebe skrýva umenie, pozeranie filmov, počúvanie hudby, flirtovanie alebo snívanie. Hranie podľa Browna zintenzívňuje spojenie medzi cudzincami a podporuje liečenie tela a mysle.

Prelomte ľady

Hra je dokonalým prostriedkom na to, ako napríklad, prelomiť ľady v spoločnosti vášho vysnívaného partnera. Ocitli ste sa s partiou priateľov na domácej párty alebo na chate a s niekým ste si padli do oka? Zahrajte sa spoločne hru. Humor predsa ľudí spája.

Skvelá hra na podobné príležitosti je hra ReACTion, ktorá prináša smiech, trocha chaosu a malú dávku škodoradosti, ktorú vaši blízki pochopia. „Spoločenská hra, ktorá prináša istú dávku tajomstva a dobrodružstva, je hra Inkognito. S hracím partnerom, o ktorom sa dozviete až v priebehu hry, musíte dešifrovať tajné posolstvá v prostredí benátskeho karnevalu. Vyžaduje si to trocha námahy, tímovej práce, ale hra prináša zábavu,“ ponúka tip Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik.

Benefity hrania sa pre dospelých:

  • Pomáha vytvárať a zlepšovať sociálne zručnosti – spoločenskosť a schopnosť pohybovať sa medzi inými ľuďmi sa u detí vyvíja s hrou. Učia sa komunikovať verbálne aj neverbálne, reagovať na svoje okolie, objavovať hranice, svoje schopnosti a spoluprácu. Dospelí si tieto vlastnosti tiež z času na čas potrebujú pripomenúť a vylepšiť.
  • Pomáha učiť sa kooperácii s druhými – už ako deti nás učili, ako sa hrať „pekne“ a slušne. Ako rešpektovať ostatných a spoznávať ich pocity či potreby, ale aj pravidlá.
  • Pomáha liečiť emočné rany – smútok, neistota, pocit samoty, hanba, všetky negatívne pocity dokáže odstrániť alebo aspoň minimalizovať hra. Je súčasťou socializácie. A ľudia ju potrebujú rovnako ako smiech.

Humor ako korenie vzťahu

Ak máte stáleho partnera, určite viete, že humor je vo vzťahu jednou z najdôležitejších esencií. Prečo sa teda nezasmiať a nezahrať?

Okrem každodenných maličkostí, ktorými vám partner vyčarí úsmev na tvári, si vyberte aspoň jeden deň v mesiaci, kedy zabavíte jeden druhého originálnou hrou.

Vo dvojici zažijete pirátske dobrodružstvo s hrou Tortuga a stanú sa z vás divokí piráti, ktorí hľadajú poklad v Karibiku a občas sa zastavia aj v preslávenom prístave. „Ideálnou príležitosťou na tento typ zábavy je aj sviatok sv. Valentína. Niektorých klasické večere a kino nudia. Osviežujúcou formou trávenia sviatku lásky je spoločná hra. Prináša do vzťahu radosť, vitalitu, upevňuje ho a učí partnerov spolupracovať alebo sa navzájom spoznávať,“ hovorí Jana Karásková.

Ste skôr na kartové hry? Spoločnosť Piatnik ponúka rôznorodý výber kariet na kanastu či poker s pestrými motívmi. Môžete si ich zakúpiť sami alebo ich dokonca kúpiť svojmu partnerovi. Každý si príde na svoje. Zahrajte sa s kartami s motívmi ilustrácií od Alfonsa Muchu, letnej záhrady a kvetov, fotografiami kráľovských neviest, hudobných hviezd alebo filmových plagátov. Hranie pomáha dokonca riešiť aj problémy vo vzťahu. Ľudí zbližuje, vytvára pozitívne puto, pomáha prekonávať akýkoľvek pocit hanby alebo odcudzenosti.

Zapojte celú rodinu

Valentín je o láske. No to neznamená, že sa musí vzťahovať len na životného partnera. Ak máte deti a rodinu, oslávte sv. Valentín spoločne. A zabavte sa hrami. Nemusíte spoločne pozerať len televíziu. Návštevu privítajte veselou hrou, napríklad Pictofun. Hra je vhodná pre dvoch až dvanástich hráčov, takže sa zapojiť môže snáď každý člen rodiny. Vyžaduje si kreativitu, rýchle reakcie a bohatú fantáziu. A je zárukou zábavy.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Kharisma PR & Promotions
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM