Alexandra Húsková Správy

Poslanci Stupavskej samosprávy zvolili novú kontrolórku

Na rokovaní stupavského zastupiteľstva sa predstavili piati kandidáti na post kontrolóra. Poslanci v tajnej voľbe zvolili Margitu Hricovú, ktorá na post kontrolórky mesta Stupava nastúpi z rodičovskej dovolenky. Poslancov presvedčila o dva hlasy oproti kandidátke s väčšími skúsenosťami.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci Stupavskej samosprávy zvolili novú kontrolórku
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Stupave uznesením zo dňa 18.06.2015 schvá­lilo termín voľby Hlavného kontrolóra Mesta Stupava na 17.september 2015, ako aj náležitosti prihlášok kandidátov na funkciu hlavného kontrolóra a určené požiadavky, ktoré musí spĺňať kandidát na funkciu Hlavného kontrolóra Mesta Stupava.

Spôsob voľby hlavného kontrolóra mesta Stupava prebehol tajnou voľbou poslancov.

V stanovenom termíne bolo doručených na Mestský úrad v Stupave šesť prihlášok. Náležitosti podaných prihlášok kandidátov na voľbu Hlavného kontrolóra Mesta Stupava posúdila komisia, ktorá bola schválená uznesením zastupiteľstva zo dňa 18.06.2015. Vzhľa­dom k tomu, že všetci uchádzači splnili určené požiadavky, komisia odporučila predložiť materiál na Miestnu Radu a následne na Zastupitestvo.

Samospráva Stupavy nemala post kontrolóra obsadený od apríla tohto roku. Išlo už o v poradí o tretiu voľbu kontrolóra.

„Prvýkrát voľbu kontrolóra napadol prokurátor, takže voľba bola zrušená. Druhýkrát prebehla voľba úspešne, ale zvolená kontrolórka sa po vykonaní voľby postu kontrolóra vzdala,“ uviedla pre Stupava24.sk Zuzana Lovíšková, prednostka MÚ Stupava.

Súčasnej novozvolenej kontrolórke Margite Hricovej poslanci odsúhlasili navrhnutý plat podľa zákona vo výške 1682 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM