Správy

Počas sviatkov pribudne na cestách Bratislavského kraja viac policajtov

Počas minuloročných veľkonočných sviatkov polícia zaevidovala 98 dopravných nehôd, pri ktorých zomrela jedna osoba. Polícia vystríha preto najmä vodičov, aby si na Veľkonočný pondelok nesadali za volant potúžení alkoholom.

Ilustračný obrázok k článku Počas sviatkov pribudne na cestách Bratislavského kraja viac policajtov
Zdroj: Policajný zbor SR

Keďže s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami pribudne na cestách viac áut, od štvrtka 24. marca vyrazí na hlavné cestné ťahy a nehodové úseky i viac policajtov. Zamerajú sa najmä na dodržiavanie povolených rýchlostí a alkohol za volantom. Vlani sa takto počas sviatkov stalo až 98 dopravných nehôd.

„Každé krajské riaditeľstvo na základe vlastných analýz posilní hliadky tak, aby efektívne chránili slušných vodičov,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Denisa Baloghová.

V prvých dňoch zvýšia policajti dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky podľa nej najmä preventívne. Pod drobnohľadom majú byť prioritne hlavné cestné ťahy, nehodové miesta a úseky. Ak si to situácia vyžiada, najmä v popoludňajších hodinách, budú policajti riadiť aj dopravu.

„Odporúčame vodičom, aby si dlhšie trasy, napríklad cestu k príbuzným na druhý koniec Slovenska rozvrhli tak, aby sa nedostali do kolón či časovej tiesne,“ radí hovorkyňa.

Polícia tiež vystríha vodičov, aby si najmä v pondelok 28. marca nesadali za volant potúžení alkoholom. Výnimkou nie sú ani cyklisti. „Alkohol sa za volantom netoleruje, preto v prípade jeho zistenia budú policajti postupovať nekompromisne,“ upozorňuje Baloghová. Pripomína, že jazda pod vplyvom alkoholu nad jedno promile alebo odmietnutie vyšetrenia na jeho zistenie je trestným činom, za čo hrozí až ročné väzenie.

Zvýšený dohľad policajtov na cestách má trvať až do utorka 29. marca.

Počas minuloročných veľkonočných sviatkov polícia zaevidovala 98 dopravných nehôd, pri ktorých zomrela jedna osoba, 11 ľudí sa zranilo ťažko a 39 ľahko. V roku 2014 sa stalo 132 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli tri osoby, osem sa zranilo ťažko a 70 ľahko.

Prečítajte si tiež: Polícia pátra po zlodejovi, ktorý okradol vodiča opravujúceho de­fekt

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM