Alexandra Húsková Správy

Od včerajšieho večera do dnešného rána bolo v teréne kraja viac ako 10 mechanizmov

Včerajšie večerné sneženie vyslalo do terénu viac ako 10 mechanizmov. V Bratislavskom samosprávnom kraji je údržba vykonávaná na všetkých cestách II. a III. triedy, v celkovej dĺžke 512 km a na 130 mostoch.

Ilustračný obrázok k článku Od včerajšieho večera do dnešného rána bolo v teréne kraja viac ako 10 mechanizmov
Zdroj: TASR

„Regionálne cesty Bratislava vedia okamžite zareagovať na zmenu situácie na cestách, nakoľko máme dispečerské strediská, ktoré nepretržite monitorujú aktuálny stav komunikácií. Dispečing je v pohotovosti nielen na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Každý deň zasielajú hlásenia" povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ RCB Milan Valašik.

Zimnú údržbu bratislavskej župy zabezpečujú Regionálne cesty Bratislava, ktorého dispečing mal od včerajšieho večera do dnešného rána v teréne viac ako 10 mechanizmov, ktoré zabezpečovali zhŕňanie snehu a posyp komunikácií.

V ranných hodinách boli ešte 3 mechanizmy vyslané na kontrolu horských úsekov Pezinská baba, Zochova chata a Červený kameň. Operátom na dispečingoch zatiaľ neboli hlásené žiadne väčšie komplikácie.

Situácia je stabilizovaná

Aktuálna situácia na cestách je stabilizovaná. Cesty sú zjazdné, mokré, miestami pokryté vrstvou kašovitého snehu. V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty, využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy.

Regionálne cesty Bratislava ako správca komunikácií, zabezpečujú posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z vozovky, odstraňovanie cestných prekážok, službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe.

Prečítajte si aj: Neviete kam sa vydať na dobrú lyžovačku? Pozrite si podrobný prehľad lyžiarskych stredísk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM