Správy

Obyvatelia zablokovali cestu mládeže v Malackách. Žiadajú upraviť premávku

Približne tridsiatka obyvateľov zablokovala v stredu (16.9.) popoludní Cestu mládeže v Malackách. Protestovali proti súčasnej dopravnej situácii na tejto ulici a tomu, že mesto doteraz nezrealizovalo opatrenia na obmedzenie rýchlosti a úpravy cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia zablokovali cestu mládeže v Malackách. Žiadajú upraviť premávku
Zdroj: TASR

Primátor Malaciek Juraj Říha v reakcii na sťažnosti obyvateľov pripomenul, že komplikovaný problém premávky na Ceste mládeže, súvisiaci s faktom, že v tejto lokalite sa nachádzajú rodinné domy i podnikateľské prevádzky, zdedil pri nástupe do funkcie v novembri 2014.

Poukázal na to, že mesto sa snaží nájsť spôsoby ako danú záležitosť riešiť, naráža však okrem iného aj na rôznorodé názory obyvateľov v lokalite. „Napríklad požiadavka na zjednosmernenie Hviezdoslavovej ulice a inštalovanie retardérov na Ceste mládeže sa stretla so zásadným nesúhlasom obyvateľov susedných nehnuteľností,“ uviedol Říha.

Prejazd nočných kamiónov, ktorý podľa obyvateľov spôsobuje škody na domoch a vozovke, riešil Říha na osobnom stretnutí so zástupcami podnikateľov. „Požiadal som ich o výluku zásobovania prevádzok počas nočných hodín, v tomto prípade však môžem iba apelovať, nemám právomoc obmedziť premávku podnikateľov,“ vysvetlil Říha.

Podľa jeho slov pokračuje príprava projektovej dokumentácie celkovej rekonštrukcie Cesty mládeže. Na úplnú opravu bude mesto podľa jeho odhadov potrebovať 400.000 eur. Ako upozornil, takáto suma predstavuje približne štvorročný rozpočet mesta na opravu ciest.

„A v podobnom stave ako Cesta mládeže je viacero komunikácií v meste,“ zdôraznil Říha.

„Rešpektujem, že dotknutí obyvatelia sa dožadujú riešenia dlhoročného problému aj formou verejného zhromaždenia, mali by však vnímať aj to, že Malacky majú vyše 18.000 obyvateľov, rozpočet máme jeden a každý obyvateľ pociťuje svoj problém ako prioritný,“ uviedol primátor okresného mesta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM