Nina Táborská Rôzne

Nový koncept silvestrovského programu: Čo všetko vás čaká počas novoročných osláv v meste

S koncom roka sa hlavné mesto rozlúči s bohatým a zaujímavým programom, pričom silvestrovské oslavy sa budú niesť v duchu Silvestrovského korza, ktoré je výzvou na večernú prechádzku silvestrovskou Bratislavou. So silvestrovskými oslavami však súvisí aj viacero obmedzení...

Ilustračný obrázok k článku Nový koncept silvestrovského programu: Čo všetko vás čaká počas novoročných osláv v meste
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Program sa bude konať na 4 námestiach a vyvrcholením osláv bude tradične ohňostroj nad Dunajom. O programe a ďalších praktických informáciách sa môže verejnosť informovať v špeciálnej aplikácii vytvorenej na tento účel.

Viac sa dočítate tu: Silvestrovské oslavy budú v Bratislave tento rok po novom! Vo swingovom duchu a s veľkou tanečnou párty

„Aj tento rok sme pre Bratislavčanov a návštevníkov Bratislavy pripravili bohatý a zaujímavý program s mnohými novinkami. Novinkou tohtoročného Silvestra bude rozšírenie programu na štyri námestia – pribudne teda program na Primaciálnom námestí, kde si prídu na svoje hlavne rodiny s deťmi. Počas celého dňa do večerných hodín si totiž budú môcť užívať zábavu na ľadovej ploche. Novinou je aj mobilná aplikácia, ktorá bude informovať o programoch, možnostiach vstupu do centrálne zóny osláv, dopravných informáciách či dôležitých kontaktoch,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Silvestrovské korzo je koncipované na štyroch námestiach:

  • Primaciálne námestie – klzisko (od 8:00 do 19:00)
  • Hlavné námestie – swingová párty – živá kapela Swingless Jazz Ensemble (od 19:00 do 01:00)
  • Hviezdoslavovo námestie – DJ pódium, open-air diskotéka a klzisko (od 22:00 do 02:00)
  • Námestie Ľ. Štúra – odpočítavanie, tradičný bratislavský ohňostroj z lode na Dunaji, (00:00 – 00:15)

Pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta, ktorí sa rozhodnú silvestrovské oslavy stráviť v centre mesta, hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislavy posilnilo dopravu v meste. Aj tento rok budú na bezpečnosť dohliadať príslušníci mestskej a štátnej polície, rovnako ako pracovníci strážnej služby, ktorí budú na kontrolovaných vstupoch dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a podobne).

Opäť bude zmenená doprava rôznych liniek MHD na Silvestra aj po polnoci. Niektoré budú na určitý čas zrušené, niektoré zasa budú premávať so zhustenými intervalmi. Okrem internetových stránok mesta a Dopravného podniku sú informácie o nich zverejnené na zastávkach MHD. O doprave vás spravodajský portál Bratislava24.sk bude informovať už zajtra.

Kontrolovaný vstup:

1/ Michalská ul. – Zámočnícka ul.

2/ Michalská ul. – Biela ul.

3/ Michalská ul. – Sedlárska ul.

4/ Ventúrska ul. – Zelená ul.

5/ Ventúrska ul. – Panská ul.( smer Čumil)

6/ Mostová ul. – Medená ul.

7/ Palackého ul. od Kúpeľnej ul.

8/ Jesenského ul. vedľa SND

9/ Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND)

10/ Laurinská ul. – pri predajni Kožušiny

11/ Františkánska ul. – Pošta

Uzavreté a nepriechodné:

  • Uršulínska ul. od Laurinskej
  • Kostolná od Hlavného nám.
  • Klobučnícka ul. od Nedbalovej ul.
  • Uršulínska – od parkoviska

Na bezpečnosť účastníkov dohliadne 81 príslušníkov Policajného zboru, 41 z Mestskej polície a 22 členov bezpečnostnej služby. Budú kontrolovať peších účastníkov cez 11 vstupov.* „Návštevníci pod vplyvom alkoholu a s fľašami nebudú pustení do centra osláv,“* upozornil pre TASR zástupca náčelníka Mestskej polície Peter Kožík.

K dispozícii budú tri stanovištia záchranných zložiek a na Primaciálnom námestí aj záchytná miestnosť pre stratené deti.

Prečítajte si tiež: Stále neviete kam na Silvestra? Viedeň láka na bohatý novoročný program

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM