Správy Správy

Mesto získalo dve dotácie, nakúpi za ne nové kamery i zberné vozidlo

Do mesta Malacky smerujú dve dotácie. Samospráva bola úspešná so svojou žiadosťou na Environmentálny fond o poskytnutie finančného príspevku na nové zberné vozidlo na sklo.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo dve dotácie, nakúpi za ne nové kamery i zberné vozidlo
Zdroj: TASR

Na nové zberné vozidlo získalo mesto dotáciu 180-tisíc eur. Ďalším úspechom je 10-tisíc eur od Rady vlády SR na prevenciu kriminality, informovala hovorkyňa mesta Malacky Ľubica Pilzová.

Podľa konateľa mestskej organizácie Tekos Juraja Schwarza je úspešná žiadosť v Envirofonde prvým krokom k potrebnej obnove zastaraného vozového parku.

„Na jar vyhlásime súťaž na dodávku zberného vozidla na sklo,“ podotkol. Primátor Malaciek Juraj Říha uviedol, že mesto podalo na Envirofond dve žiadosti. Žiadosť na zateplenie Základnej školy Záhorácka však nebola úspešná. „V blízkej budúcnosti tento projekt znovu predložíme,“ uviedol primátor.

Malacky získali od Rady vlády SR na prevenciu kriminality 10-tisíc eur. „Tieto peniaze využijeme na modernizáciu a rozšírenie existujúceho kamerového systému v Malackách. V meste máme aktuálne rozmiestnených 25 bezpečnostných kamier,“ povedal náčelník Mestskej polície v Malackách Ivan Jurkovič.

Mestská polícia už minulý rok získala z toho istého zdroja finančnú pomoc 15-tisíc eur.

Prečítajte si aj: V Malackách začína fungovať služba prvej pomoci pre dospelých

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM