Tlačové správy Tlačové správy

Majstrovstvá sveta v hre Rummikub

Deviate Majstrovstvá sveta v hre Rummikub ovládnu v dňoch 7. - 10. 11. 2015 nemecký Berlín. Tentoraz sa národní víťazi z 36 krajín sveta stretnú pri hre Rummikub v luxusnom hoteli Ritz.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta v hre Rummikub
Zdroj: Dnes24.sk

Slovensko posiela do diania svoju víťazku, ktorá porazila súperov v domácich kvalifikačných turnajoch. Populárna hra Rummikub pripomína kartovú hru žolík a je určená pre dvoch až štyroch hráčov, ktorí zbierajú postupky jednej farby alebo trojice či štvorice čísiel rozličných farieb.

Pre všetkých milovníkov hier, kombinácií, logiky a adrenalínu sú v poradí deviate Majstrovstvá sveta v hre Rummikub malým sviatkom. Tohtoročným hostiteľom udalosti, na ktorej sa zúčastní približne 120 hostí a hráčov z 36 krajín sveta, je luxusný hotel Ritz v srdci Berlína. „Ide o významné podujatie pre celú Piatnik rodinu, ktorá stojí za distribúciou tejto populárnej hry. V Berlíne budú aj kvalifikovaní hráči zo Slovenska a Českej republiky, z čoho sa nesmierne tešíme. Podujatie má navyše krásnu tradíciu, že víťazi národných kôl si medzi sebou odovzdávajú malé darčeky, čo je vždy príležitosť prezentovať Česko a Slovensko aj v zahraničí,“ hovorí Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik, ktorá je výrobcom spoločenských a kartových hier s vyše 190-ročnou tradíciou.

Majstrovstvá Slovenska v hre Rummikub prebehli v máji tohto roka a spomedzi 96 hráčov vyhrala Filipa Donaldson z Trnavy, ktorá si zahrá na turnaji v Berlíne. Českou zástupkyňou na Majstrovstvách sveta v hre Rummikub v Berlíne bude Zuzana Dočekalová z Prahy, pričom českých turnajov sa zúčastnilo 168 hráčov zo 14 regiónov.

Hru Rummikub vymyslel Ephraim Hertzano pôvodom z Rumunska. Prvý set hracích doštičiek vyrobil na dvore za svojím domom svojpomocne. Hra, pri ktorej sa hráči snažia vytvárať postupky z čísiel rovnakej farby alebo trojice či štvorice z rozličných farieb, je určená pre dvoch až štyroch hráčov vo veku od 8 rokov a rozvíja logické myslenie a kombinatoriku. Rummikub je vhodnou zábavou na sychravé dni pre celú rodinu. Cestovné balenie je navyše vhodné na hru kdekoľvek na cestách. Balenie XXL zase vyhovuje najmä seniorom, keďže čísla na hracích doštičkách sú väčšie a prispôsobené tak slabnúcemu zraku starších ľudí.

„Spoločenské hry môžu byť veľmi prospešné, pretože často aktivizujú také psychické funkcie ako pamäť, pozornosť, vnímavosť či logické myslenie. A práve tieto ‚schopnosti‛ nášho mozgu závisia od toho, či ich pravidelne využívame, a teda udržiavame v kondícii, alebo nepoužívame, a teda umožňujeme ich úpadok,“ vysvetľuje psychológ Mgr. Rastislav Bílik, ktorý odporúča hrať sa mladým aj starým.

Majstrovstvá sveta v hre Rummikub nie sú však jediné, v septembri sa v Prahe uskutočnili Majstrovstvá sveta v kartovej hre Wizard, v ktorej rozhoduje popri štastene aj dobrý odhad a stratégia. Svojich zástupcov tu malo Slovensko aj Česká republika a víťazom sa stal hráč z Rakúska.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Majstrovstvá sveta v hre Rummikub
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM