Tlačové správy

Kníhkupectvo Martinus oslavuje 25 rokov: Vyhrajte návštevu štúdia Harryho Pottera alebo ďalšiu z 250-tisíc cien

Najväčšie internetové kníhkupectvo a sieť kamenných kníhkupectiev Martinus tento rok oslavuje svoje 25. narodeniny. Do konca augusta si môžete každý deň na webe 25.martinus.sk postupne zaspomínať na jednotlivé roky, kedy kníhkupectvo fungovalo, a ešte k tomu máte šancu vyhrať jednu zo super cien!

Ilustračný obrázok k článku Kníhkupectvo Martinus oslavuje 25 rokov: Vyhrajte návštevu štúdia Harryho Pottera alebo ďalšiu z 250-tisíc cien
Zdroj: Dnes24.sk

Zakladateľ Martinusu, Miroslav Santus, pracoval na roľníckom družstve, ale k literatúre mal vždy veľmi blízko. Jeho mama pracovala ako knihovníčka a sám napríklad písal básne. V roku 1990 spolu s kolegom z družstva, Václavom Doležalom, otvorili kníhkupectvo Martinus. Prvá maličká predajňa mala plochu sotva pár metrov štvorcových.

Od začiatku sa kníhkupectvo snažilo o čo možno najširšiu ponuku kníh, aby si v ňom naozaj každý našiel to svoje. Knihy si týždeň čo týždeň vozili sami Santusovci (čoskoro sa k Miroslavovi pridal jeho brat Jozef) najmä z Bratislavy a Čiech. Kníhkupectvo sa niekoľkokrát sťahovalo. Napríklad, dlhé roky fungovalo v priestoroch budovy Divadla Slovenského národného povstania (dnes Slovenské komorné divadlo), kde sa momentálne na jeho mieste nachádza šatňa.

Po desiatich rokoch sa k bratom Santusovcom pridáva vtedy ešte stredoškolák Mišo Meško, čím sa začína internetová éra kníhkupectva a k značke sa pridáva prípona „.sk“. Od roku 2001 sa tak sprístupnila ponuka kníh aj pre zákazníkov, ktorí nie sú z Martina. Dnes si môžu zákazníci vybrať z pohodlia svojho domova spomedzi viac než 200 000 titulov na stránke www.martinus.sk, alebo navštíviť jedno zo šiestich kníhkupectiev na Slovensku v Bratislave, Nitre, Martine, Žiline a Košiciach. Novým prírastkom už v tomto mesiaci bude kníhkupectvo v Považskej Bystrici a neskôr tento rok Poprade. Samozrejmosťou vo všetkých kníhkupectvách je osobný odber a ochotní kníhkupci, pripravení poradiť. K priestorom kníhkupectiev v Bratislave a Košiciach už neodmysliteľne patria kníhkaviarne Foxford, ktoré ponúkajú obľúbené domáce koláče a čerstvé pochúťky.

Svoju štvrťstoročnicu Martinus oslavuje spolu so svojimi fanúšikmi a prináša im súťaž o skvelú hlavnú cenu: návštevu štúdia Harryho Pottera v Londýne. Okrem toho je v hre ešte 250.000 ďalších cien – stačí nakúpiť cez internet alebo v jednom z kamenných kníhkupectiev a za svoj nákup získate žreb. Všetky podrobnosti o oslavách narodenín, súťaži a veľa ďalších zaujímavostí a zliav nájdete na stránke 25.martinus.sk.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Kníhkupectvo Martinus oslavuje 25 rokov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM