Rôzne

Dodávateľ IKEA chce rozšíriť svoje skladové kapacity v Malackách

Dodávateľ kovaní pre nábytkársky obchod IKEA, spoločnosť IKEA Components, mieni rozširovať svoje skladové a baliace kapacity v priemyselnej zóne Malacky – Juh. Počíta s tým v zámere, ktorý predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ilustračný obrázok k článku Dodávateľ IKEA chce rozšíriť svoje skladové kapacity v Malackách
Zdroj: TASR

Ako sa uvádza v materiáli, IKEA plánuje do roku 2020 v porovnaní s rokom 2012 zdvojnásobiť svoj predaj. IKEA Components je jediným dodávateľom nábytkových kovaní v rámci jej dodávateľského reťazca v Európe. „Z uvedeného dôvodu je potrebné nevyhnutne zabezpečiť zvýšenie operačnej kapacity na udržanie si svojho dominantného postavenia na IKEA trhu v rámci Európy a Ameriky,“ zdôvodnil investor.

Nové sklady rozšíria existujúce priestory spoločnosti v lokalite Priemyselno-technologického parku Záhorie (PTPZ), v Priemyselnom parku Eurovalley zóna C. K existujúcej prevádzkovej budove pozostávajúcej z niekoľkých hál, administratívnej budovy a baliarne sa pristavajú nové haly, ktoré budú spolu tvoriť novú prevádzkovú budovu. „Z hľadiska technického a technologického pôjde o nadviazanie navrhovanej činnosti na činnosti, ktoré sa v lokalite už vykonávajú,“ spresnil navrhovateľ.

Súčasťou zámeru je aj vybudovanie nových areálových komunikácií, prekládka a rozšírenie parkovacích plôch s kapacitou 48 miest pre kamióny a 442 miest pre osobné automobily, spolu 490 parkovacích mi­est.

Investor by chcel začať stavebné práce v septembri a ukončiť ich hodlá presne o rok. Predpokladané náklady stavby vyčíslil na 24 miliónov eur. Skladová technológia do roku 2016 by ho mala vyjsť na 12 miliónov eur a ďalšie náklady do technológie vrátane baliacich liniek do roku 2020 odhadol na 20 miliónov eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM